Quantcast

Υπάλληλος δήμου συνελήφθη για δωροληψία και εκβίαση

Υπάλληλος δήμου μεγάλης πόλης της Πελοποννήσου συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για δωροληψία και εκβίαση

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ελεύθερος επαγγελματίας ανέλαβε να κάνει εργασίες για λογαριασμό του δήμου σε ένα χωριό της περιοχής. Το ποσό που έπρεπε να λάβει ήταν 9.500 ευρώ. Η πληρωμή του καθυστερούσε και η απάντηση που πήρε από την αρμόδια δημοτική υπάλληλο ήταν πως έπρεπε να της δώσει 2000 ευρώ.

Ο επαγγελματίας πήγε στο δήμαρχο με σκοπό να εκφράσει τα παράπονά του όμως η απάντηση που πήρε ήταν πως έπρεπε να συζητήσει με την υπάλληλο όπως επίσης πως έπρεπε να υπογράψει γραμμάτιο μαζί της.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος συνέχιζε να ‘’πολιορκεί’’ τον επαγγελματία και του έστειλε μάλιστα και απειλητικά μηνύματα. Ξαναπήγε μάλιστα στον δήμαρχο και εκείνος του είπε πως έπρεπε να τα βρει μαζί της.

Έτσι λοιπόν στράφηκε στην αστυνομία και την Τετάρτη κλείστηκε το ραντεβού όπου σε έναν φάκελο έδωσε στην υπάλληλο το ποσό των 2.000 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και έτσι οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων της πέρασαν χειροπέδες.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης διερευνήθηκε η εμπλοκή επιπλέον προσώπου, ενώ το σχετικό προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση δωροληψίας υπαλλήλου και εκβίασης, σε περιοχή της Πελοποννήσου και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας για εκβιαστική απαίτηση χρηματικού ποσού, από δημοτικό υπάλληλο, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (6 Μάρτιου 2019), ενώ κατασχέθηκε προσημειωμένο το χρηματικό ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.