Quantcast

Υπόθεση δολοφονίας Μάριου Παπαγεωργίου: «Με απειλούσαν» κατέθεσε η Αγγελική Νικολούλη

Με την κατάθεση της  Αγγελικής  Νικολούλη  συνεχίστηκε σήμερα η δίκη  της απαγωγής και της δολοφονίας του  Μάριου Παπαγεωργίου.  

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας περιέγραψε πως άρχισε να ερευνά την υπόθεση όταν η οικογένεια του 26χρόνου απευθύνθηκε στην εκπομπή της, επειδή όπως της είπαν  « γνώριζαν το παιδί τους, ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του για να πάρει χρήματα», ισχυρισμό που τους επαναλάμβανε ο βασικός κατηγορούμενος.

Η κ. Νικολούλη μίλησε και για  τις απειλές που δέχθηκε ερευνώντας την υπόθεση  οι οποίες άρχισαν μετά την προβολή της εκπομπής όπου αποκαλύφθηκε με την συνδρομή του γενετιστή, Γιώργου Φιτσιάλου το αίμα του 26χρόνου στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

«Μετά από την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά από το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» τόνισε η δημοσιογράφος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της η κυρία Νικολούλη όπως κατέθεσε ζήτησε να επικοινωνήσει και με τον βασικό κατηγορούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί και βρισκόταν ήδη στις φυλακές Ιωαννίνων.

«Εσύ φταις για όλα μου είπε με δυνατή φωνή. Μετά σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα» τόνισε.

Μετά από καιρό είπε  η κυρία Νικολούλη, ήρθε η ίδια  σε επαφή με τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο και ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Μάριου.

«Η εικόνα που αντίκρισα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτμπαγκάζ και έλεγε «έχει αίμα». Ο κ. Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του», σημείωσε η κυρία Νικολούλη.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και ο γενετιστής ο οποίος  είπε πως  στην συγκεκριμένη υπόθεση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η μέθοδος της φωταύγειας και ο εγκληματολογικός φακός, μια τεχνική με σπρέι το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί.

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το dna ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτμπαγκάζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε dna αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου».

Δικαστής: «Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστεί  ο Μάριος μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;»

Μάρτυρας: «Προφανώς».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι στον πυροσβεστήρα βρήκαν dna αφής δύο ατόμων που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν, γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.