Quantcast

Υπόθεση Γιακουμάκη: Στοιχεία σοκ από το κατηγορητήριο - Ζούσε κάθε ημέρα την κόλαση

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιγράφονται στο κατηγορητήριο τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλαν τον συµφοιτητή τους στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΕΘΝΟΣ''.

Η δίκη προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου, µε κατηγορούμενους 9 νεαρούς, ηλικίας από 21 έως 25 χρόνων σήμερα, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, δι’ απευθείας κλήσεως, για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση».

Στο κατηγορητήριο που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα το «Έθνος», καταγράφονται συνολικά 23 περιστατικά κακοποίησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη που σημειώθηκαν εντός και εκτός της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Σε αλλεπάλληλα, αναίτια, αιφνιδιαστικά και επικίνδυνα χτυπήματα, σε καψώνια και προσβολές, εντός και εκτός της Σχολής, φέρεται ότι υπέβαλε το θύμα μια παρέα συμμαθητών του, κάνοντάς του τον βίο αβίωτο.

Χαρακτηριστικά είναι κάποια από τα περιστατικά που περιγράφονται παρακάτω: Μετά τα μεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε διάδρομο της εστίας της Σχολής, ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται ότι κυνήγησε τον Γιακουμάκη κρατώντας ένα χοντρό κόκκινο ύφασμα το οποίο πέρασε στον λαιμό του σαν θηλιά και τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω τον μετέφερε σε δωμάτιο και μαζί µε άλλους πέντε συγκατηγορούμενους του άρχισαν να τον χτυπούν, πετώντας τον µε δύναμη ο ένας πάνω στον άλλον και πάνω στην ντουλάπα του δωματίου.

Σε άλλο σκηνικό, ο ίδιος κατηγορούμενος, µε τη συνδρομή άλλων τριών συγκατηγορουμένων του, αφού έπιασε µε τη βία τον 20χρονο, «βάζοντάς τον έτσι στο δωμάτιό του, τον έδεσε στο πάτωμα µε ένα μακρύ χοντρό σχοινί και τον χτύπησε επανειλημμένα στο πρόσωπο, τόσο µε τα χέρια του όσο και µε μια βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια (µπότες), προξενώντας έτσι σ’ αυτόν μώλωπες και εκδορές».

Τον Νοέμβριο του 2014, δύο από τους κατηγορουμένους φέρονται ότι τύλιξαν πολλές φορές µε κολλητική ταινία το κεφάλι του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ τον μήνα Ιανουάριο του ίδιου έτους, τέσσερις συγκατηγορούμενοι φέρονται ότι έριξαν τον 20χρονο στο κρεβάτι του και έπεσαν πάνω του χτυπώντας τον παράλληλα σε όλο το σώμα, προξενώντας έτσι σε αυτόν μώλωπες και παροδική ασφυξία. Έξι από τους κατηγορουμένους, ενώ βρίσκονταν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, τον ωθούσαν βίαια και «τον χτυπούσαν αιφνιδιαστικά και µε σφοδρότητα στον αυχένα, τον τράχηλο και το πρόσωπό του».

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, έξι κατηγορούμενοι φέρονται ότι κλείδωσαν µε τη βία και για πολλή ώρα τον Γιακουμάκη σε μια ντουλάπα που βρισκόταν σε δωμάτιο της εστίας της Σχολής και τον εξανάγκασαν να τραγουδά διάφορα τραγούδια κάθε φορά που του πετούσαν κέρματα, μέχρι να τον απελευθερώσουν.

Στο τέλος της ίδιας χρονιάς, σε µη εξακριβωμένη ημερομηνία, ένας κατηγορούμενος φέρεται πως εκσφενδόνισε από μικρή απόσταση τρία μήλα στο πρόσωπο του θύματος και ένα από αυτά τον πέτυχε στο κεφάλι προξενώντας του μώλωπες, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 τρεις κατηγορούμενοι φέρονται ότι επανειλημμένα έσπρωχναν από το κάθισμά του και χτυπούσαν στο πρόσωπο τον Γιακουμάκη μέσα σε λεωφορείο, κατά τη διάρκεια επιστροφής από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε μεταβεί µε συµφοιτητές του στο πλαίσιο εκδρομής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Το χρονικό διάστημα 2014-2015, σε διαφορετικά περιστατικά, ένας από τους κατηγορουμένους φέρεται ότι έριξε καυτό νερό από σκεύος στον λαιμό του 20χρονου κατά τη διάρκεια διαλείμματος, ότι τον πάτησε µε πρόθεση µε το τακούνι από τις µπότες που φορούσε, στα δάχτυλα του ποδιού, και μια άλλη φορά ότι τον χτύπησε επανειλημμένα µε τις µπότες στην κνήμη του ποδιού. Ο συγκεκριμένος, μαζί µε άλλους τρεις συγκατηγορουμένους του, σύμφωνα µε τη δικογραφία, «κρέμασε µε τη βία (τον Βαγγέλη Γιακουμάκη) και για αρκετή ώρα από το παράθυρο του διαδρόμου, στον δεύτερο όροφο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων».

Η εξαφάνιση

Ο άτυχος νέος, αδυνατώντας να αντέξει τα περιστατικά εκφοβισμού και βίας που δεχόταν, εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και σχεδόν έναν μήνα αργότερα (15 Μαρτίου) βρέθηκε νεκρός, σε απόμερο σημείο, 800 μετρά μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι έπεσε θύμα κακοποίησης από μια παρέα συνομηλίκων του εντός και εκτός της Σχολής.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που θα καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου βρίσκονται και πέντε άτομα που ήταν ανήλικα όταν τελέστηκε το παραπάνω αδίκημα.