Quantcast

Άγριος ξυλοδαρμός παρουσιαστή στο Γιοχάνεσμπουργκ από ομάδα λευκών

Ήταν Παρασκευή βράδυ όταν ο παρουσιαστής τηλεοπτικού δικτύου, Σαμόρα Μανγκέσι, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να βοηθήσει μία ομάδα νεαρών λευκών ατόμων καθώς το αυτοκίνητό τους είχε αναποδογυρίσει και φαίνεται πως χρειάζονταν βοήθεια.

Ωστόσο, εκείνοι δεν φάνηκε να εκτιμούν τη χείρα βοηθείας του καθώς τον αποκάλεσαν μαϊμού και του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα ο άνδρας να φθάσει με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του στο νοσοκομείο.

Μαζί του ήταν και δύο γυναίκες, τις οποίες εξύβρισαν οι νεαροί. Όπως κατήγγειλε, ακόμη και τη στιγμή που οι νοσηλευτές τον έβαζαν με φορείο στο ασθενοφόρο, ένας από τους νεαρούς επιχείρησε να πατήσει μία από τις φίλες του με το φορτηγάκι του, στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Όπως ο ίδιος είπε, όταν τους ρώτησε γιατί τους αποκαλούν "μαϊμού" τον έδειραν ανηλεώς μέχρι που έπεσε αναίσθητος.

"Ακόμη και τη στιγμή που με έβαζαν στο ασθενοφόρο ένας από τους τύπους αυτούς προσπάθησε να πατήσει τη φίλη μου και οι νοσηλευτές έπρεπε να παρέμβουν για να τη σώσουν" έγραψε σε ανάρτησή του ο Σαμόρα μετά το τέλος της περιπέτειάς του. Ο άνδρας έφερε μελανιές στο κεφάλι και το πρόσωπο ενώ είχε οιδήματα σε μύτη και χείλη. Αν και σκέφτηκε να μην κινηθεί νομικά, πήρε τις αποδείξεις και πήγε στην αστυνομία όπου κατέθεσε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που είχε από τον άγριο ξυλοδαρμό του.