Quantcast

Αλλαγή στάσης από τον Ερντογάν: Κάλεσε για τσάι στο Προεδρικό φοιτητές που τον επέκριναν

Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει και να ακούσει τους επικριτές του ο Ταγίπ Ερντογάν προσκάλεσε μέσω του δικηγόρου του, τέσσερις φοιτητές για τσάι στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, οι οποίοι τον επέκριναν αναρτώντας προσβλητικό πανό, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι φοιτητές αποδέχθηκαν την πρόσκληση, ωστόσο απομένει να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της συνάντησης και είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος προβαίνει σε τέτοια κίνηση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης τον περασμένο Ιούλιο, οι φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής στην ‘Αγκυρα (ODTÜ - από τα καλύτερα πανεπιστήμια, λειτουργίας 62 χρόνων), ανήρτησαν πανό που έγραφε «Tayyipler Alemi = ο κόσμος του Ταγίπ» και απεικόνιζε διάφορα ζώα που οι μουσούδες τους έμοιαζαν με τον Ερντογάν.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Ταγίπ Ερντογάν συλλυπήθηκε τηλεφωνικά τον διάσημο Τούρκο καλλιτέχνη Φαζίλ Σάϊ για τον θάνατο της μητέρας του, παρά το γεγονός ότι εν λόγω καλλιτέχνης τον έχει επικρίνει μέσω των τραγουδιών του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σχεδιάζει να συνεχίσει να απευθύνει προσκλήσεις σε αρκετούς επικριτές του, εγκαινιάζοντας  ένα νέο κύκλο επαφών για πρώτη φορά , εν όψει μάλιστα και  των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Τουρκία, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο 2019.