Quantcast

Αυτοπυροβολήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία - Εισήχθη εσπευσμένα σε χειρουργείο

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα elcomercio, αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό.

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία  μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Miraflores στα επείγοντα του νοσοκομείου νοσοκομείο Casimiro Ulloa όπου υποβάλλεται σε επείγουσα επέμβαση.

Ο Γκαρσία προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα όταν έφτασαν στο σπίτι του πράκτορες της Διεύθυνσης Διερεύνησης Εγκλημάτων Υψηλής Πολυπλοκότητας για να τον συλλάβουν, καθώς το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της εισαγγελίας να τον προφυλακίσει  για περίοδο 10 ημερών.

Την ώρα που τον περίμεναν να βγει από το γραφείο του ακούστηκε ένας πυροβολισμός, οι πράκτορες έσπευσαν να δουν τι συνέβη και τον βρήκαν αιμόφυρτο στο πάτωμα καθώς είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Οι δικηγόροι του, Τζενάρο Βέλεζ και Εράσμο Ρέινα επιβεβαίωσαν το γεγονός, καθώς λίγο πριν αυτοπυροβοληθεί επικοινώνησε μαζί τους, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αστυνομία είχε συλλάβει νωρίτερα τον Λουίς Νάβα, πρώην γενικό γραμματέα της προεδρίας του Άλαν Γκαρσία και τον Μιγκέλ Ατάλα  πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας Petroperú.