Quantcast

Βασικοί χρηματοδότες της καμπάνιας υπέρ του «Ναι», αμφιβάλλουν για το Brexit

Απαισιόδοξοι για την έκβαση του Brexit, εμφανίζονται δυο εκ των κύριων χρηματοδοτών της καμπάνιας του «Ναι».  Αμφότεροι εκφράζουν τον προβληματισμό τους, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει πίσω και τελικά η χώρα θα παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Reuters συνομίλησε τόσο με τον Πίτερ Χάργκριβς, τον  δισεκατομμυριούχο που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός του Brexit όσο και με τον βετεράνο μάνατζερ ταμείων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) Κρίσπιν Όντεϊ. 

Και οι δυο εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η Βρετανία θα κάνει τελικά πράξη το Brexit και αναμένουν τις εξελίξεις της επόμενης εβδομάδας, μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της συμφωνίας, στις 15 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Χάργκριβς, εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στη Βρετανία, με προσφορά το 2016 3,2 εκ. λιρών στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, το πιο πιθανό σενάριο είναι τελικά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να επιδιώξει παράταση και κατόπιν να θέσει την έξοδο της χώρας από την Ένωση σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα. 

Περίπου την ίδια άποψη έχει και ο Όντεϊ, ο οποίος επένδυσε τουλάχιστον  870.000 λίρες στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου. Η μοναδική διαφωνία του με τον Χάργκριβς είναι ότι κατά τη γνώμη του δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα, αλλά ούτε όμως η χώρα θα αποχωρήσει από την Ένωση στις 29 Μαρτίου, όπως προβλέπεται.