Quantcast

Πώς σώθηκαν τα δύο 11χρονα παιδιά που απήγαγε 35χρονος στη Λάρνακα - Ηταν ναρκωμένα!

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή των δύο μαθητών από το δημοτικό σχολείο Καμάρων της Λάρνακας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο 11χρονα αγοράκια εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στη Λάρνακα, κοντά στο σχολείο.

Ο εντοπισμός έγινε μετά από πληροφορία πολιτών που είδαν τα παιδιά να μπαίνουν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο. Η Αστυνομία έφθασε στο χώρο, συνέλαβε το δράστη και παρέλαβε τα παιδιά.

Τα δύο παιδιά παραδόθηκαν άμεσα στους γονείς τους. Σε δηλώσεις του ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών, ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια. «Ήταν όλοι άψογοι», είπε.

Ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών, είναι 35χρονος ελληνοκύπριος ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Εξετάζεται το ενδεχόμενο σκοπός της απαγωγής να είναι τα λύτρα.

Πως εντοπίστηκε ο απαγωγέας

Ο άνθρωπος που ειδοποίησε την Αστυνομία ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα μόλις έφθασαν στην πολυκατοικία οι δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν το δράστη με τα δύο παιδιά.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Δείτε την πολυκατοικία όπου βρέθηκαν τα παιδιά:

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα συγχαρητήριά του στις αρμόδιες αρχές για την «τιτάνια επιχείρηση» αλλά και στους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων έδωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Το χρονικό της εξαφάνισης των παιδιών

Οι δύο εντεκάχρονοι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμάρων στη Λάρνακα, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, απήχθησαν, πριν την έναρξη των μαθημάτων. Οι γονείς των παιδιών είναι από την Ελλάδα και συνδέονται φιλικά μεταξύ τους.

Οι δύο μαθητές είχαν αφήσει τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου. Ο απαγωγέας ζήτησε βοήθεια από παιδιά έξω από το σχολείο για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα δύο παιδιά.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και στηθηκαν άμεσα κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και ελήφθησαν μέτρα και στη «νεκρή ζώνη».