Quantcast

Γαλλία: Ξύλο στα γραφεία του Ζαν Λικ Μελανσόν

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στα γραφεία του Ζαν Λικ Μελανσόν, μετά τις εφόδους της εισαγγελίας του Παρισιού, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για υπόθεση πλασματικών θέσεων εργασίας. 

Oπως φαίνεται από τα στιγμιότυπα που μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ έπεσε ξύλο, καθώς οπαδός του κόμματος του ηγέτη της Αριστεράς ήρθε στα χέρια με αστυνομικό.

Εκτός εαυτού ο Ζαν Λικ Μελανσόν επιχείρησε να σπάσει μια πόρτα ενώ εξόργισε τους Γάλλους φωνάζοντας στους εκπροσώπους της δικαστικής αστυνομίας που έκαναν έρευνα στα γραφεία του «η Δημοκρατία είμαι εγώ».

«Δεν έχετε πια καμία αξιοπρέπεια όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται; Σπάστε μου αυτή την πόρτα να δούμε αν θα με εμποδίσουν να μπώ μέσα στο χώρο μου. Δεν είμαστε αλήτες, δεν είμαστε κακοποιοί. Εις το όνομα ποιανού με εμποδίζετε να μπω μέσα στα γραφεία μου;  Ποιος σας έδωσε αυτή την εντολή; Είμαι ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Με εμποδίζετε να μπώ. Μην με αγγίζετε. Η Δημοκρατία είμαι εγώ. Εγώ είμαι η Δημοκρατία. Εγώ είμαι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Κάντε πέρα. Ανοίξτε μου αυτή την πόρτα», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ο Μελανσόν στα βίντεο που ακολουθούν.