Quantcast

Γερμανία: Σήμερα τελικά η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση Μάασεν

Στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, έπειτα από μαραθώνιο τηλεφωνικών διαβουλεύσεων, οι αρχηγοί των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (CDU, CSU, SPD) προκειμένου να δώσουν λύση στην κρίση που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την τύχη του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί πρώτα με τον αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και η συνάντηση θα διευρυνθεί εφόσον διαπιστωθεί προοπτική συμφωνίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου τις τελευταίες ώρες, φαίνεται ότι το ζητούμενο από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) δεν είναι η απόλυση του κ. Μάασεν, αλλά η μετακίνησή του σε θέση η οποία δεν θα θεωρείται αναβάθμιση, όπως αυτή του υφυπουργού Εσωτερικών που ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, ενώ δεν θα συνοδεύεται από μισθολογική αύξηση.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Ζεεχόφερ στην Sueddeutsche Zeitung, ο οποίος είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη νέα συνάντηση την δημιουργία προϋποθέσεων συμφωνίας. Νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει στην Bild am Sonntag ότι δεν σκοπεύει να απολύσει τον κ. Μάασεν, κυρίως επειδή «οι κατηγορίες εναντίον του δεν στέκουν». Ο κ. Ζεεχόφερ κατηγόρησε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) για εκστρατεία εναντίον του κ. Μάασεν, τόνισε ότι ο επικεφαλής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών δεν υπέπεσε σε κανένα υπηρεσιακό σφάλμα και εξήγησε ότι δεν προτίθεται να τον απολύσει, αλλά, αντιθέτως, να τον προστατεύσει.