Quantcast

Μέι: «Oμολογεί» ότι δεν έχει ψήφους για να φέρει ξανά το Brexit στη Βουλή

«Ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει αυτή την εβδομάδα η Βουλή των Κοινοτήτων, όλοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι στο ότι μια αλλαγή επί της Συμφωνίας Αποχώρησης δεν είναι επιλογή», δήλωσε η Τερέζα Μέι, απευθυνόμενη σήμερα στους βουλευτές του Βρετανικού κοινοβουλίου, όπου διεξάγεται το Eκτακτο Yπουργικό συμβούλιο, υπό πιέσεις για παραίτησή της.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, με ψηφοφορία επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει ομάδες βουλευτών και κόμματα, με στόχο την ανάληψη της διαδικασίας των βημάτων που θα ακολουθηθούν για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι σημείωσε ότι οι επιλογές είναι είτε να εφαρμοστεί ένα Brexit υπό άλλη μορφή είτε να προχωρήσει σε ένα νέο δημοψήφισμα. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως, «είναι σημαντικό το κοινοβούλιο να παραμείνει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 παρά να αρχίσει να μιλά για την εξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος» και τόνισε πως «είναι η στιγμή για να ληφθεί μια απόφαση».

«Το προκαθορισμένο αποτέλεσμα είναι να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δήλωσε επίσης πως δεν έχει αρκετή στήριξη ώστε να φέρει σε τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το ant1news.gr.

«Γνωρίζω πως η συμφωνία μου αποτελεί συμβιβασμό», παραδέχθηκε και τόνισε πως θεωρεί ως τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για λύση του προβλήματος την αποχώρηση από την Ε.Ε. το συντομότερο δυνατό και με συμφωνία, στις 22 του ερχόμενου Μάη.

«Ωστόσο, με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι  δεν υπάρχει ακόμη επαρκής υποστήριξη στο Σώμα για να επαναφέρει τη συμφωνία για μια τρίτη ουσιαστική ψήφο», είπε χαρακτηριστικά.