Quantcast

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στη Μελβούρνη - Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη - Βίντεο ντοκουμέντο

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το ISIS. Νεκρός είναι και ο δράστης που δέχθηκε τα πυρά αστυνομικού.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση νωρίτερα στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, σύμφωνα με το προπαγανιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το "πρακτορείο" Amaq.

Αυτό σημειώνει ότι ένας από τους μαχητές του έκανε την επίθεση με μαχαίρι σήμερα στη Μελβούρνη, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Από την επίθεση αυτή ενός άνδρα σομαλικής καταγωγής που ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ο ένας θανάσιμα, ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι αντιμετωπίζει την επίθεση ως τρομοκρατική,  καθώς ο δράστης μετέφερε στο αυτοκίνητό του, το οποίο έπιασε φωτιά, φιάλες αερίου.

Ο δράστης υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτόρια Γκρέιαμ Άστον, σημειώνοντας ότι αυτός οδηγούσε ένα 4X4 γεμάτο με φιάλες αερίου.

"Δεν πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να υφίσταται απειλή σε αυτό το στάδιο, αλλά βεβαίως το αντιμετωπίζουμε ως ένα τρομοκρατικό συμβάν", πρόσθεσε ο Άστον.

Βίντεο από το περιστατικό δείχνει τον άνδρα να επιτίθεται με μαχαίρι στους αστυνομικούς που έχουν σπεύσει στην Μπερκ Στριτ για την αντιμετώπιση περιστατικού με φωτιά σε αυτοκίνητο.

"Η αστυνομία ζητεί από όποιον βρισκόταν εκεί κατά το περιστατικό να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη", αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

"Αρχικά η αστυνομία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε αυτοκίνητο στην Μπερκ Στριτ. Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί κοντά ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό και όπως βγήκαν έξω από το όχημά τους ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι και τους απειλούσε", διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

"Την ίδια ώρα περαστικοί φώναζαν ότι κάποιοι άνθρωποι από τον κόσμο είχαν μαχαιρωθεί", προσθέτει στην ανακοίνωσή της.

Η αστυνομία πυροβόλησε τον άνδρα στο στήθος και τον συνέλαβε ενώ είχε τραυματιστεί και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία.

Η υπηρεσία πυροτεχνουργών έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ έχουν σβήσει τη φωτιά στο αυτοκίνητο και η μονάδα αντιμετώπισης βομβιστικών περιστατικών ερευνά την περιοχή για να διαπιστώσει ότι είναι ασφαλής.

Η αστυνομία δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε αυτό το στάδιο, καταλήγει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.