Quantcast

Ο Έλληνας που έγινε δήμαρχος στο Βέλγιο μιλά στον realfm: Δεν μπορεί ο πολιτικός να βλέπει τον πολίτη σαν πελάτη

Ο Χρήστος Δουλκερίδης, που εκλέχθηκε δήμαρχος Ιξελλών στις Βρυξέλλες, μίλησε στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

“Οι Ιξέλλες είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στην περιφέρεια των Βρυξελλών, έχει περίπου 90.000 κατοίκους... Δεν είμαι καινούργιος στην πολιτική, είμαι εκλεγμένος με το κόμμα των Οικολόγων από το 1999, ήμουν και υπουργός την περίοδο 2009-2014 και νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι οικολόγος” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δουλκερίδης και πρόσθεσε:

“Δεν μπορεί ο πολιτικός να βλέπει τον πολίτη σαν πελάτη. Δεν μπορεί ο πολιτικός να αποφασίζει μόνος του χωρίς να δώσει την ευκαιρία στον πολίτη να συμμετέχει στις αποφάσεις που παίρνονται για τους πολίτες”.

“Έρχομαι συχνά στην Ελλάδα για διακοπές, πάω στη Ρόδο, οι γονείς μου είναι εκεί. Λατρεύω τη Ρόδο, λατρεύω γενικά την Ελλάδα. Πιο πολύ υπερήφανος για την εκλογή μου εδώ, δεν είναι για τον τίτλο, είναι για το ότι έκανα μία καμπάνια με αυθεντικότητα, δεν άρχισα να λέω παραμύθια, δεν πήγα στα σπίτια για να γίνω κουμπάρος τους. Καταλάβατε γιατί πιστεύω ότι θα ήταν δύσκολο στην Ελλάδα” ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιξελλών.