Quantcast

Ο πρίγκιπας Λέκα της Αλβανίας θέλει μια «Μεγάλη Αλβανία» όπου θα βασιλεύει ο ίδιος!

Η καλύτερη λύση για το Κόσοβο και την Αλβανία είναι να ενωθούν κάτω από τον μανδύα της αλβανικής μοναρχίας, την οποία θα πρέπει να επαναφέρουν στη χώρα, δήλωσε σε συνέντευξή του στην αλβανική εφημερίδα Diell, ο πρίγκιπας της χώρας, Λέκα Β' .

Ο πρίγκιπας υπογράμμισε ότι από τότε που η οικογένειά του επέστρεψε από την εξορία, εργάζονται σκληρά ώστε να υπερνικήσουν τα εμπόδια ανάμεσα στους Αλβανούς και να προωθήσουν την ενοποίηση όλων των αλβανικών ομάδων στα Βαλκάνια.

Επιπροσθέτως, η νέα αυτή ένωση θα πρέπει να έχει μονάρχη, κατά τα λεγόμενα του Λέκα Β' που προσθέτει ότι η Μεγάλη Αλβανία, ως συνταγματική μοναρχία, θα παρέχει μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα απ' ό,τι το τρέχων πολίτευμα. Μάλιστα, για να πείσει για το ορθό του επιχειρήματός του χρησιμοποιεί ως παραδείγματα τη μοναρχία στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα μπορούσε να προσομοιάζει η Αλβανία.

Ερωτηθείς αν θέλει να γίνει βασιλιάς στην ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, απάντησε: Η βασιλική οικογένεια πάντα θα σέβεται τη βούληση των ανθρώπων. Το να είσαι βασιλιάς ή πρίγκιπας είναι μια ζωή. Το να υπηρετείς τη χώρα σου δεν είναι δουλειά όπως το βλέπω εγώ αλλά η μεγαλύτερη τιμή.

Ο Λέκα Β' είναι ο μοναχογιός του εκλιπόντος πατέρα του Λέκα Α' ενώ κάποιοι Αλβανοί υποστηρικτές της μοναρχίας τον αποκαλούν ήδη βασιλιά. Τον Οκτώβριο του 2016 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, την Αλβανίδα ηθοποιό Ελία Ζαχαρία.