Quantcast

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Πορτογαλία και Ισπανία

Οι πυροσβέστες στην Πορτογαλία, που προσπαθούν εδώ και επτά ημέρες να κατασβέσουν μια τεράστια πυρκαγιά στο νότιο τμήμα της χώρας, φοβούνται την αναζωπύρωση της φωτιάς σήμερα έπειτα από μια ημέρα χωρίς ανέμους, γεγονός που τους επέτρεψε να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Στην Πορτογαλία «οι άνεμοι περιορίστηκαν και πλέον δεν έχουμε ενεργό μέτωπο και η κατάσταση είναι πλέον σταθερή σε όλο το μέτωπο, όμως θα παραμείνουμε σε εγρήγορση διότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός την Παρασκευή», δήλωσε χθες το βράδυ η Πατρίσια Γκάσπαρ εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Αεροσκάφη και ελικόπτερα συνέχισαν χθες το βράδυ να ρίχνουν νερό στην περιοχή Αλγκάρβε προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά η οποία έχει καταστρέψει ήδη 270.000 στρέμματα.

Στην Ισπανία, περισσότεροι από 700 πυροσβέστες μάχονται για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Βαλένθια, η οποία απειλεί να προχωρήσει προς το παραλιακό θέρετρο της Γκάντια, όμως οι Αρχές ελπίζουν να το αποφύγουν.

Η πυρκαγιά «έχει σταθεροποιηθεί», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Βαλένθια, ο Χοσέ Μαρία Άνχελ, προσθέτοντας ότι αναμένεται περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης στη διάρκεια της ημέρας.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό που έπεσε τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών από τον καύσωνα που πλήττει την Ισπανία εδώ και μία εβδομάδα έχει φτάσει τους δέκα, μετά την επιβεβαίωση του θανάτου από τη ζέστη την Τρίτη ενός 41χρονου άνδρα στην Καταλονία.