Quantcast

«Σφίγγει τη θηλιά» ο Πομπέο: Θα αξιοποιήσουμε όλα τα οικονομικά και πολιτικά μέσα εναντίον του Μαδούρο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα οικονομικά και πολιτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να κλιμακώσει την πίεση στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, που καθιστά υπεύθυνο για την κρίση στη χώρα του, αλλά και για να κάνει σαφές στην Κούβα και στη Ρωσία ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την υποστήριξη τους στο Καράκας, διαμήνυσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε τις δηλώσεις αυτές την Κυριακή στην Κουκουτά, στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, έπειτα από τις επισκέψεις του στη Χιλή, στην Παραγουάη και στο Περού.

«Ο ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αξιοποιούν κάθε οικονομικό και πολιτικό μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για να βοηθήσουν τον λαό της Βενεζουέλας», είπε ο Πομπέο αφού επισκέφθηκε μετανάστες από τη Βενεζουέλα σε καταφύγιο στην Κουκουτά, μια αποθήκη με ανθρωπιστική βοήθεια και άλλες εγκαταστάσεις.

«Χρησιμοποιώντας κυρώσεις, ανακαλώντας βίζες και με άλλα μέσα, δεσμευόμαστε να φέρουμε προ των ευθυνών του το καθεστώς και όσους το ενισχύουν διευκολύντας τη διαφθορά και την καταστολή της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

«Θα δείτε την πολιτική και διπλωματική θηλιά να σφίγγει γύρω από τον λαιμό του Μαδούρο», διαβεβαίωσε ο Πομπέο τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

«Οι Κουβανοί πρέπει να καταλάβουν κι αυτοί ότι έχει κόστος η συνέχιση της υποστήριξης στον Νικολάς Μαδούρο», συνέχισε ο Πομπέο και πρόσθεσε «θα κάνουμε την ίδια συζήτηση με τους Ρώσους».