Quantcast

Στα τουρκικά ΜΜΕ το δημοσίευμα της Realnews για τους «8»

Εκτεταμένα είναι τα δημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο σχετικά με τους «8» στρατιωτικούς που διέφυγαν ζητώντας άσυλο στη χώρα μας, αναδημοσιεύοντας μεταφρασμένο το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Realnews (13/1/2019).

Με τίτλο «Ψάχνουν χώρα για τους πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Ελλάδα», ο Τουρκικός Τύπος αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ της Realnews, αναφέροντας ότι ήδη έχει αποδοθεί πολιτικό άσυλο σε τέσσερις από αυτούς, ενώ το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να εγκριθεί η παροχή ασύλου και στους υπόλοιπους τέσσερις αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες από την Άγκυρα.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Τα Τουρκικά δημοσιεύματα - επικαλούμενα τις πληροφορίες της Realnews - στέκονται στις πληροφορίες ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο, ωστόσο τυπικά όσοι λαμβάνουν πολιτικό άσυλο έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν αίτηση και για την έκδοση διαβατηρίου, γεγονός που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν και στο εξωτερικό. Στην περίπτωση των Τούρκων αξιωματικών όμως αιτήσεις για ταξιδιωτικά έγγραφα δεν έχουν ακόμη κατατεθεί.

Αιτία της καθυστέρησης είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που είναι σε εξέλιξη και με άλλες χώρες ηπείρων, εκτός της Ευρώπης, με στόχο να βρεθεί το κράτος που θα διασφαλίσει την υποδοχή αλλά και την προστασία των «8», τυπικά ή έστω άτυπα.

Η Τουρκική δικαιοσύνη έχει δώσει παραγγελία στις αρμόδιες τουρκικές αρχές ώστε να διαβιβαστεί το αίτημα «Red Notice» στην Interpol για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Εκτενές είναι το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του NTV:

Το NTV αναδημοσιεύει το θέμα της Realnews και στο Twitter:

Και η «Hurriyet» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Realnews:

«Yunanistan'?n Real News gazetesinde yer alan haberde, FETÖ üyesi darbeci askerlerin gönderilebilecegi bir ülkenin bulunmas?na yönelik çabalar?n sürdügü belirtildi...»

Το δημοσίευμα του sozcu.com

Η «Haber» αναδημοσιεύει μεταφρασμένο το ρεπορτάζ της Realnews:

«Yunanistan'da yay?n yapan Real News gazetesi, 15 Temmuz darbe girisiminden sonra Yunanistan'a askerler için baska ülkelerle müzakerelerde bulunuldugunu iddia etti....»