Quantcast

Στροφή της αντιπολίτευσης στα Σκόπια - VMRO: Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

"Εάν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και η πλειοψηφία των πολιτών ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του ονόματος, το VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί" δήλωσε ο επικεφαλής του VMRO, Χριστιάν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού debate.

"Αν η πλειοψηφία ταχθεί υπέρ του «ναι», τότε η κατάσταση είναι καθαρή" πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι υπαναχωρώντας από την αρχική αδιαλλαξία.

Ξεκαθάρισε ότι εάν συμβεί αυτό στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, τότε θα καλέσει τους βουλευτές του να υποστηρίξουν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών, και απαιτείται να ψηφιστεί από τα 2/3 του κοινοβουλίου.

Ο Μιτσκοσκι επίσης τόνισε ότι το VMRO-DPMNE τάσσεται υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μίτσκοσκι κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα, αλλάζοντας την μέχρι τότε αρνητική στάση του κόμματος.

«Η ψήφος είναι θέμα του καθενός. Με τη συνείδηση και το ήθος του, καθένας θα ψηφίσει τι είναι καλύτερο για την οικογένειά του και την αγαπημένη Μακεδονία», είχε γράψει στις 12 Σεπτεμβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.