Συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της τραγωδίας στο κλαμπ της Ιταλίας

Βίντεο – σοκ με την στιγμή της τραγωδίας, που έχει βυθίσει στο πένθος την Ιταλία δημοσιεύουν τα ιταλικά ΜΜΕ. 

Το προστατευτικό κιγκλίδωμα μιας μικρής γέφυρας, που οδηγούσε σε μια από τις εξόδους της ντισκοτέκ στην Ανκόνα υποχωρεί και όσοι είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην πόρτα πέφτουν στην τάφρο και ποδοπατιούνται απ’ όσους πέρασαν από επάνω τους.

Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός του συνωστισμού και του ποδοπατήματος. Το κακό ξεκίνησε όταν κάποιος ή κάποιοι άρχισαν να ψεκάζουν το πλήθος με μια ουσία, την οποία αυτόπτες μάρτυρες παρομοιάζουν με σπρέι πιπεριού.

Νεκρά είναι πέντε παιδιά (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) και μια γυναίκα που συνόδευε την κόρη της, ενώ δεκάδες άλλοι, κατά κάποιες πληροφορίες 35 άτομα και κατά άλλες περίπου 100 άτομα, τραυματίστηκαν. 

AP - Ιταλία - συνωστισμός

AP - Ιταλία - συνωστισμός

Η τραγωδία συνέβη σε ντίσκο του Corinaldo, όπου Ιταλός ράπερ διασκέδαζε το πλήθος, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας στην περιοχή της Ανκόνα, δίπλα στην οποία βρίσκεται η περιοχή όπου έγινε το κακό. Δώδεκα από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Δεν έχει καταστεί σαφής ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στην ντίσκο όταν προκλήθηκε ο πανικός και αν τηρήθηκαν οι νόμοι για την μέγιστη χωρητικότητα του κέντρου διασκέδασης.

Ένας έφηβος είπε στο πρακτορείο ANSA ότι ανακάλυψε πως τι τουλάχιστον μία από τις εξόδους έκτακτης ανάγκης ήταν κλειδωμένη, όταν προσπάθησε να φύγει μέσω αυτής. Οι Αρχές ερευνούν και εάν οι έξοδοι κινδύνου λειτουργούσαν κανονικά.