Quantcast

Συγχαρητήριο μήνυμα Μογκερίνι στα Σκόπια για την επιτυχή ψηφοφορία επί των συνταγματικών αλλαγών

Συγχαρητήριο μήνυμα στα Σκόπια, απέστειλε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι για την επιτυχή ψηφοφορία επί των συνταγματικών αλλαγών, εις εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

"Εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια για τη σημερινή ψηφοφορία του Κοινοβουλίου επί των συνταγματικών αλλαγών, η οποία αποτελεί σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών", αναφέρει αναλυτικά η Ύπατη Εκπρόσωπος.

"Οι πολιτικοί ηγέτες και οι πολίτες έχουν δείξει την αποφασιστικότητά τους να εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική και ιστορική ευκαιρία για την επίλυση μιας από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και να προχωρήσουν αποφασιστικά στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης", τονίζει η Φ.Μογκερίνι.

"Η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά αυτή τη συμφωνία, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της", αναφέρει.

"Καθώς περιμένουμε την ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων που οδηγούν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση της πλήρους υποστήριξης και συνοδείας της χώρας προς τον κοινό στρατηγικό της στόχο για την ένταξη στην ΕΕ", καταλήγει στο μήνυμά της.