Quantcast

Συνεργάτης της ΕΥΠ δηλώνει o τζιχαντιστής που συνελήφθη στη Βουδαπέστη - Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Συνεργάτης των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών δηλώνει τζιχαντιστής από την Συρία, που συνελήφθη στην έξοδο του αεροδρομίου της Βουδαπέστης «Φερεντς Λιστς» προς την Αθήνα.

Ο 27χρονος Χασάν από την Συρία, που είχε φέρει ως «πρόσφυγας» γυναίκα και πέντε παιδιά στην Ελλάδα, άφησε άναυδους τους δικαστές που άκουσαν την κατάθεσή του, τέσσερις μέρες μετά από την σύλληψή του.

«Είμαι συνεργάτης των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Είχα αποστολή να εντοπίζω τρομοκράτες και να τους αναφέρω», είπε, παρόντος του συνηγόρου του.

Δεν είναι μόνο ότι ο Χασάν δηλώνει συνεργάτης της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο ουγγρικό δικαστήριο. Αποκαλύπτεται ότι στην Ελλάδα του είχε εκδοθεί προπληρωμένη πιστωτική κάρτα για χρήση μόνο εντός της χώρα μας και είχε μάλιστα εκταμιεύσει ποσό ύψους 500 ευρώ με την κάρτα αυτή.

Στην Ευρώπη διέφυγε με πλαστά ελληνικά διαβατήρια, ενώ είχε λάβει ταυτότητα πρόσφυγα και από τις Βρυξέλλες, δηλαδή ο 27χρονος μπορούσε να «κάνει ό,τι θέλει» στην Ευρώπη, για να διακινεί συνεργάτες και εγκέφαλους της ισλαμοτρομοκρατίας. Οι Αρχές της Ουγγαρίας διαπίστωσαν και ό,τι  στην Συρία ο Χασάν, που είναι αγράμματος, συμμετείχε στις «κινηματογραφημένες εκτελέσεις». Στις Βρυξέλλες επικρατεί αμηχανία για τον τζιχανιστή που… παραλίγο να γυρίσει στην Ελλάδα!

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ελληνική αστυνομία θεωρεί την κατάθεση του Χασάν περί συνεργασίας με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ως «κενή αληθείας».

Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας τόνιζαν ότι «για το συγκεκριμένο άτομο από τις 14/7/2016, που καταγράφηκε στη Λέρο μέχρι και 27/10/2017, οπότε του αποδόθηκε το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα, δεν είχε απασχολήσει για κάποιον ιδιαίτερο λόγο τις Αρχές, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος του αφότου πληκτρολογήθηκε στις βάσεις της Interpol, της Σένγκεν, την Εθνική βάση, όπως και στη βάση της Europol, που αφορά υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες από τους guest officers της Europol».

«Οι πρώτες πληροφορίες ότι πιθανόν το συγκεκριμένο άτομο είναι ύποπτο για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες περιήλθαν στην Ελληνική Αστυνομία τον Ιούλιο του 2018», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας «έκτοτε ανταλλάξαμε πληροφορίες με άλλα κράτη-μέλη και με άλλες υπηρεσίες και ενημερώθηκε σχετικά η Υπηρεσία Ασύλου για την διαδικασία άρσης του καθεστώτος πολιτικού πρόσφυγα».