Quantcast

Ταινία κινουμένων σχεδίων του προγόνου του Μίκυ Μάους βρέθηκε στην Οζάκα

Όταν ο Γιασούσι Βατανάμπε αγόρασε μια ταινία κινουμένων σχεδίων πριν από πολλές δεκαετίες, ενώ φοιτούσε στο λύκειο στην πόλη Οζάκα της Ιαπωνίας, δεν γνώριζε ότι αγόραζε τότε την ιστορία των κινουμένων σχεδίων στον κινηματογράφο.

Ο απλός κύλινδρος που απέκτησε αντί 500 γεν (σχεδόν 4 ευρώ στη σημερινή ισοτιμία) αποδείχτηκε ότι είναι ένα σπάνιο κινούμενο σχέδιο του οποίου είχαν χαθεί τα ίχνη, την παραγωγή του οποίου είχε κάνει ο Ουόλτ Ντίσνεϊ και του οποίου ο βασικός ήρωας είναι ο πρόγονος του Μίκυ Μάους.

Για την ανακάλυψη αυτή έγραψε η εφημερίδα Asahi Shimbun, με την οποία ο Βατανάμπε επικοινώνησε αφότου διάβασε ένα βιβλίο με τίτλο "'Οσβαλντ, το τυχερό κουνέλι: Η έρευνα για τα χαμένα καρτούν του Ντίσνεϊ", το οποίο έγραψε ο επί πολλά χρόνια κατασκευαστής κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ Ντέιβιντ Μπόσερτ και το οποίο εξέδωσε πέρυσι.

Το βιβλίο αναφερόταν στο κουνέλι 'Οσβαλντ, έναν χαρακτήρα με μακριά αυτιά και μικρή ολοστρόγγυλη μαύρη μύτη, τον οποίο είχε δημιουργήσει ο Ντίσνεϊ τη δεκαετία του 1920.

Αλλά ο Ντίσνεϊ έχασε τα πνευματικά δικαιώματα του χαρακτήρα αυτού το 1928 και για να τον αντικαταστήσει δημιούργησε τον Μίκυ Μάους.