Quantcast

Το ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Τσίπρα στον ΑΝΤ1

"Οι “Πρέσπες” δεν υπογράφηκαν επειδή έτυχε να βρεθεί ένας μετριοπαθής πολιτικός στη γειτονική χώρα, αλλά επειδή το απαιτούσαν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ", υπογραμμίζει σε σχόλιο του το ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και προσθέτει:

"Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν ήρθαν επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε απλά ένα λάθος με το ΔΝΤ, που τώρα μπορεί να συγχωρεθεί για να χωρέσουν και οι υπουργοί του στην “Προοδευτική Συμμαχία”, αλλά γιατί αυτό επέβαλλαν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, που εξακολουθούν να ισχύουν για όλους τους λαούς.

Η “υπεραπόδοση της οικονομίας” και η “εμπιστοσύνη των αγορών” δεν είναι κριτήριο για τη ζωή του λαού, που συνεχίζει να φορτώνεται όλους τους αντιλαϊκούς νόμους.

Όλες οι παραπάνω επιλογές, τις οποίες προσπάθησε ο κ. Τσίπρας να εξωραΐσει, με αστείες δικαιολογίες, στα μάτια του λαού, ήταν η ολοκλήρωση της βρώμικης δουλειάς, για λογαριασμό του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων.

Γι’ αυτό και οι κατά καιρούς συμμαχίες του κ. Τσίπρα κατέληγαν πάντα στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδίωκαν: Το αντιμνημονιακό μέτωπο οδήγησε σ’ ένα τρίτο μνημόνιο, το μέτωπο του ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ σε μια νύχτα. Το ίδιο θα συμβεί και με την καρικατούρα της κατ’ όνομα “Προοδευτικής Συμμαχίας”, γιατί όταν υλοποιείς μια βάρβαρη πολιτική στο όνομα της προόδου, τότε θρέφεις την αντίδραση κ το φασισμό.

Η, δε, απάντηση του κ. Τσίπρα στο ζήτημα της μείωσης του αφορολόγητου, αποτελεί μνημείο κοροϊδίας, καθώς από τη μία μόλις πριν λίγες μέρες το υπέγραψε ως δέσμευση, στην απόφαση του eurogroup κι από την άλλη, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπόσχεται ότι δήθεν το φυλάει ως έκπληξη για μετά τις εκλογές.

Ο λαός ξέρει καλά ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ.

Τέρμα πια στην κοροϊδία και στις λογικές του μικρότερου κακού. Αφήνουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα και τις κάλπικες διαφορές τους. Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ".