Ζάεφ μετά τη συνάντηση με Στόλτενμπεργκ: Ιστορική αναγνώριση των πολιτών της «Μακεδονίας»

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

"Η συμφωνία με την Ελλάδα ήρε τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη της πΓΔΜ στη Συμμαχία" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζάεφ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, συγχαίροντας τον για την εμπλοκή και το πολιτικό του θάρρος. Σημείωσε δε, ότι τώρα ξεκινούν λεπτομέρειες ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Όταν όλες οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, τότε τα Κράτη Μέλη θα επικυρώσουν ότι η χώρα αυτή θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Γ.Γραμματέας.

Aπό την πλευρά  του ο Ζ.Ζάεφ έκανε λόγο για ιστορική αναγνώριση των πολιτών της "Μακεδονίας", για την κοινωνία των πολιτών και τους εταίρους, σημειώνοντας ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ήταν εδώ και καιρό ενεργή στη Συμμαχία και πως το ΝΑΤΟ θα συμβάλει περεταίρω στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ευχαρίστησε δε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Α.Τσίπρα και της Βουλγαρίας Μπ.Μπορίσοφ που μοιράζονται το ίδιο όραμα με αυτόν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τόνισε ότι ως μελλοντικό μέλος θα δώσει από τώρα το καλό παράδειγμα.

Ο Ζάεφ πανηγυρίζει

Πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων την πρόσκληση που έλαβε η χώρα του από το ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Μάλιστα, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του σε ανάρτησή του στο twitter όπου για άλλη μια φορά δεν χρησιμοποίησε την επισήμως διεθνή ονομασία, ΠΓΔΜ, ούτε το όνομα που περιλαμβάνεται στη συμφωνία των Πρεσπών, Βόρεια Μακεδονία.