Quantcast

Νέα καθυστέρηση στον γάμο της πριγκίπισσας Μάκο

Οι γονείς της πριγκίπισσας Μάκο της Ιαπωνίας ενημέρωσαν τη μητέρα του αρραβωνιαστικού της κόρης τους ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει ο γάμος εκτός κι αν επιλυθεί μια ενδοοικογενειακή οικονομική διαμάχη, ανέφερε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.

Εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τον γάμο, ο πρίγκιπας Ακισίνο και η πριγκίπισσα Κίκο ζήτησαν επίσης από τον Κέι Κομούρο, τον πιθανά μελλοντικό τους γαμπρό, να παρουσιάσει ένα «πλάνο ζωής», που θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τη μελλοντική του καριέρα, όπως ανέφερε σήμερα το πρακτορείο Kyodo News.

Η 26χρονη πριγκίπισσα είναι το μεγαλύτερο εγγόνι του αυτοκράτορα Ακιχίτο και τον Σεπτέμβριο αιφνιδίασε όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον αυτοκρατορικό οίκο όταν ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον Κομούρο, τον οποίο είχε συναντήσει σε πανεπιστήμιο στο Τόκιο. Μετά την αποφοίτησή του, ο Κομούρο, επίσης 26 ετών, εργαζόταν σε μια νομική εταιρία στο Τόκιο.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι έλαβαν την ευχή του αυτοκράτορα και ότι θα παντρεύονταν τον Νοέμβριο του 2018. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο, τα γαμήλια σχέδια μπήκαν στον πάγο, όταν η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι καθυστερεί την τελετή καθώς «δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για προετοιμασία».

Σύντομα όμως τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πραγματικός λόγος για την καθυστέρηση ήταν μια οικονομική διαμάχη μεταξύ της μητέρας του γαμπρού και ενός πρώην συντρόφου της. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η μητέρα του Κομούρο δανείστηκε χρήματα για να καλύψει το κόστος της εκπαίδευσης του γιου της από τον πρώην αρραβωνιαστικό της και δεν έχει ακόμα επιστρέψει τα χρήματα.

Η μητέρα του Κομούρο έχει συναντήσει πολλές φορές κατ’ ιδίαν τους γονείς της πριγκίπισσας, με τον πρίγκιπα Ακισίνο να υποστηρίζει ότι ο γάμος και η μετέπειτα κοινή ζωή του ζευγαριού θα επηρεαστούν από τα χρέη που φέρεται να έχει εκείνη.

Απαντώντας, σύμφωνα με το Kyodo, η μητέρα του Κομούρο δήλωσε ότι δεν θεωρεί τα χρήματα αυτά «χρέος» αλλά ότι προσπαθεί να λύσει το θέμα με τον πρώην αρραβωνιαστικό της.