Quantcast

Οι Pearl Jam παρουσιάζουν τον Τραμπ νεκρό και το Λευκό Οίκο φλεγόμενο

Τον Ντόναλντ Τραμπ νεκρό, με τον αμερικανικό φαλακρό αετό που φιλοξένησε παλαιότερα στο Οβάλ Γραφείο να τρώει το κουφάρι του, και το Λευκό Οίκο να καίγεται, παρουσίασαν στη νέα τους αφίσα για την περιοδεία τους οι Pearl Jam, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. 

Το αμερικάνικο ροκ συγκρότημα, δεν διάκειται φιλικά στον αμερικανό πρόεδρο, κάτι που γίνεται εμφανές δια γυμνού οφθαλμού στην αφίσα ενόψει της περιοδείας που είχαν ανακοινώσει για την Ουάσιγκτον και την Μοντάνα… 

Η επίμαχη αφίσα, που αποτελεί τη συλλογική εργασία του μπασίστα των Pearl JamΤζεφ Άμεντ και του καλλιτέχνη Μπόμπι Μπράουν, δείχνει ακόμα τον αμερικανό –δημοκρατικό- γερουσιαστή Τζον Τέστερ να υπερίπταται του φλεγόμενου Λευκού Οίκου με ένα… τρακτέρ. 

Σημειώνεται ότι η αφίσα δεν δίχασε μόνο την κοινή γνώμη στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τους οπαδούς του επιτυχημένου συγκροτήματος, με άλλους να εκφράζουν αποτροπιασμό και απογοήτευση για την αφίσα και άλλους να εκδηλώνουν την υποστήριξή τους. 

Σημειώνεται ότι το 2016  ο τραγουδιστής των Pearl Jam Έντι Βέντερ άλλαξε το τέλος του τραγουδιού Wishlist για να σατιρίσει το σχόλιο του Τραμπ στο... μόριό του.

Ο τότε υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα είχε απαντήσει στον ανθυποψήφιό του Μάρκο Ρούμπιο με έμμεση αναφορά στον ανδρισμό του. «Είπε ότι έχω μικρά χέρια... Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο πράγμα ποτέ. Πάντα οι άνθρωποι μου λένε "Ντόναλντ έχεις τα πιο όμορφα χέρια". Αν τα χέρια μου είναι μικρά, αυτό σημαίνει πως και κάτι άλλο θα πρέπει να είναι μικρό στην ανατομία μου και σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σας το εγγυώμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Είναι σαν το μόριό του να γίνεται μικρότερο κάθε φορά που λέει "τεράστιο"» σχολίασε σαρκαστικά ο Βέντερ στην παράφραση του τραγουδιού.