Quantcast

Αγωνία για τα φορολογικά έσοδα του Ιουλίου

Συναγερμός από τις μειωμένες κατά 10% φορολογικές εισπράξεις του Μαΐου. Μειωμένα φοροέσοδα από τα χαμηλά εισοδήματα που εμφανίζουν ελεύθεροι επαγγελματίες. Τρύπα 289 εκατ. από τον ΦΠΑ. Εκθεση της ΑΑΔΕ δείχνει τις γκρίζες ζώνες.

Καμπανάκι έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο από τις χαμηλές πτήσεις που καταγράφουν οι φορολογικές εισπράξεις. Μπορεί στο 5μηνο τα φορολογικά έσοδα να είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, αύξηση που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις εισπράξεις από την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων και τις κατασχέσεις από οφειλέτες, αλλά ο Μάιος δεν ήταν καθόλου καλός μήνας για τα κρατικά ταμεία.

Η έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη διακύμανση των φορολογικών εσόδων αποκαλύπτει ότι τον Μάιο οι περισσότερες κατηγορίες των εσόδων βρέθηκαν στο κόκκινο σε σύγκριση τόσο με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 όσο και με τον μηνιαίο στόχο. Τα συνολικά έσοδα από άμεσους και έμμεσους φόρους διαμορφώθηκαν σε 3,06 δισ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 9,84% σε σχέση με τον Μάιο του 2017 ενώ κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 3,15% και σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Περισσότερα στο euro2day.gr