Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Θέμα ημερών η υπογραφή της υπουργικής απόφασης. Ακολουθεί άμεσα η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την ΗΔΙΚΑ. Πως θα κατανεμηθούν 300 εκατ. ευρώ σε περίπου 300.000 νοικοκυριά. Τα εισοδηματικά κριτήρια και ο ρόλος της αξίας των ακινήτων.

Παράλληλα με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, αναμένεται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση το πρόγραμμα στέγασης του υπουργείου Εργασίας που αφορά την επιδότηση ενοικίου σε περίπου 300.000 οικογένειες.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση είναι έτοιμη και εκκρεμεί μόνο η υπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Παράλληλα, στην ΗΔΙΚΑ γίνονται οι τελικές δοκιμές, ώστε να ανοίξει άμεσα, με τη υπογραφή της απόφασης, η πλατφόρμα υποδοχής των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Η καθυστέρηση στη συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών στο θέμα των κόκκινων δανείων “κρατά” για την ώρα πίσω και το πρόγραμμα για το επίδομα ενοικίου, όμως από το υπουργείο Εργασίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα ποσά της επιδότησης θα δοθούν στους δικαιούχους αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερα στο Euro2day