Quantcast

Δραγασάκης: Υπάρχει ισχυρό απόθεμα και δεν χρειάζεται να δανειστούμε μέχρι το 2023

Την βαθιά πεποίθησή του ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι τόσο καλή και το ύψος των αποθεμάτων που υπάρχουν είναι τέτοια που επιτρέπουν στη χώρα να μη δανειστεί μέχρι το 2023 εξέφρασε από του βήματος της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Δραγασάκης έκανε εκτενή αναφορά στα ικανοποιητικότατα επίπεδα ρευστότητας αμφιβάλλοντας μάλιστα ευθέως αν είχε ποτέ τέτοια αποθέματα ρευστότητας το ελληνικό κράτος.

«Τα αποθέματα που έχουμε μας επιτρέπουν να μη δανειστούμε μέχρι το 2023. Η κυβέρνηση είναι σε συζήτηση με στόχο να αποπληρωθούν κάποια δάνεια και του ΔΝΤ και όχι μόνο. Ακριβά δάνεια. Δημιουργείται η δυνατότητα να βελτιωθεί η διεθνής πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, να πέσουν τα επιτόκια δανεισμού και να επιταχύνουμε την ανάκαμψη» είπε.

Επί του νομοσχεδίου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προανήγγειλε την απόσυρση ευνοϊκής ρύθμισης  για επιχειρήσεις με την οποία δεν επιβάλλονταν κυρώσεις για επιχειρήσεις που χρησιμοποίησαν ανακριβή ή πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε επενδυτικά προγράμματα.  Ο Υπουργός ζήτησε ωστόσο τη συναίνεση του Σώματος ώστε να βρεθεί λύση και να περάσει η διάταξη λέγοντας στην αντιπολίτευση πως «αν δεν περάσει θα το βρείτε μπροστά σας».

Αίσθηση προκάλεσε η σφοδρή επίθεση του κ. Δραγασάκη στον Χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Σαχινίδη ο οποίος τον κάλεσε να διαψεύσει δημοσίευμα το οποίο αφορούσε στο σπίτι του. Η αντίδραση του κ. Δραγασάκη ήταν οργισμένη : «Κατηγορείστε ότι είστε δολοφόνοι, εκπροσωπείς μια υπόδικη Κοινοβουλευτική Ομάδα  κι έρχεσαι εδώ και πιάνεις στο στόμα σου ένα βρώμικο δημοσίευμα. Το μόνο όπλο που έχουν οι φασίστες είναι η συκοφαντία. Εγώ όταν τελειώσει η θητεία μου με το καλό θα κάνω απολογισμό. Εκεί θα απολογηθώ και για τα σκάνδαλά μου, θα απολογηθώ για τη θωρακισμένη Μερσεντές του Βενιζέλου που υποτίθεται έχω, για τον δρόμο στο σπίτι μου και για τη δήθεν επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου που πήρε η κόρη μου. Δεν θα απολογηθώ όμως  για τις συκοφαντίες στα παιδιά μου. Είσαι συκοφάντης κοινός όπου έρχεσαι στο Κοινοβούλιο να πεις αυτό που είπες μπας και προκύψει κάποια λάσπη. Θα απολογηθώ για όλες τις βρωμιές», είπε.