Quantcast

Επενδύσεις άνω των 80 εκατ. ευρώ για τον Ομιλο Quest

Mε στόχο έσοδα άνω των 600 εκατ, ευρώ μέχρι το 2021 και επενδύσεις άνω των 80 εκατ. ευρώ ο Ομιλος Quest συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κρίση και την μείωση των μεγεθών της οικονομίας λόγω της ύφεσης.

Σχετικά με την πορεία του εννεαμήνου επιτεύχθηκε αύξηση 30,4% στις πωλήσεις, η οποία δεν απεικονίστηκε στην κερδοφορία λόγω των έκτακτων προβλέψεων ύψους 1,4 εκατ. ευρώ για την ενδεχόμενη κάλυψη υποχρέωσης αναδρομικής καταβολής δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για την οποία η διοίκηση του ομίλου διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις ως προς τη νομική ορθότητα και τη συνταγματικότητα της επιβολής της.

Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες της αγοράς ο Ομιλος Quest, σύμφωνα με τις θέσεις του Προέδρου του κ. Θεόδωρου Φέσσα, υλοποιεί συστηματικά το στρατηγικό και αναπτυξιακό σχέδιό του με σειρά επενδύσεων, συμφωνιών, διείσδυσης σε ανερχόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές για το χρονικό διάστημα μέχρι το 2021. Στις επενδυτικές κινήσεις περιλαμβάνεται και το νέο κέντρο διανομής της ACS, θυγατρικής εταιρείας στον ταχυδρομικό τομέα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παράθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings, Απόστολος Γεωργαντζής, έχει ήδη αγοραστεί ο κατάλληλος χώρος στο Αιγάλεω για το Κέντρο Διαλογής της ASC, η κατασκευή του οποίο ξεκινά μέσα στο επόμενο έτος για να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2020. Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ και η αυτοματοποιημένη λειτουργία του θα δώσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές στις δραστηριότητες του Ομίλου στον χώρο των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Στον χώρο των υπηρεσιών πληροφορικής οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5,8%), ενώ υπήρχε σημαντική μείωση στα προ φόρων κέρδη, 52,3%, από πρόσθετες δαπάνες λόγω καθυστερήσεων στην εκτέλεση δύο μεγάλων έργων του Ομίλου Unisystems. Στις ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ACS - Courier) οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,8% και τα προ φόρων κατά 7,2%. Στις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, μέσω της εταιρείας Cardlink, επιτεύχθηκε αύξηση 11% στις πωλήσεις και 36% στα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και επενδυτικών αποτελεσμάτων ( 36%).  Στον σημαντικό τομέα της Ενέργειας, μέσω του Ομίλου Quest Energy, σχεδιάζεται η διεύρυνση των επενδύσεων και η αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης βάσης των 5,7 ΜW στον τομέα των φωτοβολταϊκών.

Τέλος ο κ. Θεόδωρος Φέσσας αναφέρθηκε στο οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα λέγοντας ότι «το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον είναι απαραίτητο για να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους για να αυξήσουν τα έσοδά τους και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας. Οι επενδύσεις χρειάζονται ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ οι ξένες επενδύσεις φέρνουν και τεχνογνωσία, η οποία είναι πολλαπλά οφέλιμη για το στελεχιακό δυναμικό της χώρας».