Quantcast

Πάιατ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πυλώνας σταθερότητας και ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο», τόνισε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Αμερικανός Πρέσβης στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, σχεδιάζει να έρθει στην Κρήτη για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, σε έναν μήνα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει απόλυτη εκτίμηση και εμπιστοσύνη των ΗΠΑ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, «για να ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας με τον Τούρκο ομόλογό του».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Πάιατ είπε πως πριν από τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, «ούτε μία αμερικανική εταιρεία δεν ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα», εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας και του πιθανού Grexit, ενώ σήμερα «50 αμερικανικές εταιρείες ετοιμάζονται να επενδύσουν».

Οικονομικό Φόρουμ - Πάιατ

Στο περιθώριο των εργασιών του Φόρουμ, ο Αμερικανός Πρέσβης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ - ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ - ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ

Το βράδυ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Βόρειας Μακεδονίας και Ρουμανίας θα παρακαθίσουν σε δείπνο, ενώ το Σάββατο ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθεί η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και τεχνικά και πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά από την εφαρμογή της.