Quantcast

Ποιοι κερδίζουν μερική άρση δεσμευμένου λογαριασμού - Τι προβλέπει η τροπολογία

Φορολογούμενοι που θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους κερδίζουν μερική άρση του δεσμευμένου λογαριασμού, σύμφωνα με τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή. 

Κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε δεκτή από την κυβέρνηση τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους οι οποίοι είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους να κερδίσουν μερική άρση του δεσμευμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα σε μία δέσμη μέτρων που στόχο έχουν την ανακούφιση των πολιτών μετά από μία εποχή δημοσιονομικής πίεσης, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Με αυτή τη ρύθμιση, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες που τηρούν τις ρυθμίσεις τους, με αίτησή τους προς τη φορολογική διοίκηση να κερδίζουν σε μηνιαία βάση τη μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά, προς διευκόλυνση των πολιτών.

Περισσότερα στο Εuro2day