Quantcast

Συντάξεις: Ανοίγουν δύο νέα μέτωπα για τα αναδρομικά - Νέο κύμα αγωγών

Η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών με το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεων δημιουργεί νέα δικαστικά μέτωπα. Πως το οικογενειακό επίδομα περιορίζει ή κόβει τις αυξήσεις του 2019.

Μια νέα βιομηχανία αιτήσεων και δικαστικών προσφυγών, από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους προκαλεί η καθυστέρηση του υπουργείου Εργασίας στην έκδοση των προβλεπόμενων ενημερωτικών σημειωμάτων, στα οποία θα αποτυπώνεται ποιο είναι το νέο, μετά τον επανυπολογισμό, ποσό σύνταξης που λαμβάνουν από 1η Ιανουαρίου 2019, ποια είναι η προσωπική τους διαφορά και πως προκύπτει το ποσό που καταβάλλεται.

Την ίδια στιγμή, μια νέα ομάδα συνταξιούχων, που υπέβαλε την αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου 2016 έως και το τέλος του 2018, και η σύνταξη υπολογίστηκε βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, προσφεύγουν στα δικαστήρια, διεκδικώντας αναδρομικά ποσά.

Στην πρώτη περίπτωση, η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων προκαλεί σύγχυση και ανασφάλεια και καθιστά τους συνταξιούχους εύκολα θύματα διάφορων επιτήδειων που έναντι αμοιβής οδηγούν τους συνταξιούχους σε μια νέα διαδικασία υποβολής μαζικών αιτήσεων στον ΕΦΚΑ, διεκδικώντας ενημέρωση. Η απάντηση δε, που λαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ταμείου είναι ότι δεν θα εκδοθούν ενημερωτικά με τα ποσά του επανυπολογισμού “μέχρι νεωτέρας”...

Περισσότερα στο Εuro2day