Quantcast

Την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο προστασίας πρώτης κατοικίας - Τζανακόπουλος: Σενάρια φαντασίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και την προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους διοικητές των τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό «προχώρησαν οι συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα και έγινε σημαντική πρόοδος. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις ώστε να έχουμε την τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας για την α' κατοικία».

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Στόχος είναι να οριστικοποιηθεί η σχετική πρόταση νόμου ώστε κατόπιν συζητήσεων με τους θεσμούς να νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Πολύ ψηλά στην ατζέντα του σημερινού Eurogroup βρέθηκε το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Φρανκφούρτη περιμένουν την τελική πρόταση της Αθήνας.

Τζανακόπουλος: Σενάρια φαντασίας η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

"Τα σενάρια για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπάρχουν μόνο στη φαντασία δημοσιογράφων που για δικούς τους λόγους κινδυνολογούν. Όσα είπε ο κ. Δραγασάκης στο πλαίσιο πολιτικού διαλόγου εντός κοινοβουλίου διαστρεβλώθηκαν για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο κ. Δραγασάκης απλώς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η καταπολέμηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι κοινωνικό ζήτημα", δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό news 24/7.