Quantcast

Την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας - Συνάντηση Τσακαλώτου, Φλαμπουράρη, Στουρνάρα

Μετά την Καθαρά Δευτέρα θα έρθει στη Βουλή η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν μετά τη συνάντηση την Παρασκευή το μεσημέρι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και τον υπουργό Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης.

«Προχωράμε. Την στιγμή αυτή έχουμε στο μυαλό μας την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μετά την Καθαρά Δευτέρα θα έλθει η τροπολογία, δηλαδή την εβδομάδα που έρχεται», ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τη συνάντηση.

Η ίδια πηγή ανέφερε: «Εγώ νομίζω ότι συμφωνήσαμε με τους ξένους. Το κρίσιμο θέμα είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. Εγώ προβλέπω ότι θα περιλαμβάνονται τα επιχειρηματικά δάνεια, εκτός αν έχουμε ανατροπές».

Κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα με άλλες πηγές στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα δύο σχέδια ολικής αντιμετώπισης των «κόκκινων δανείων», τόσο αυτό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το οποίο βασίζεται στην τιτλοποίηση προβληματικών δανείων με κρατικές εγγυήσεις, όσο και αυτό της Τραπέζης Ελλάδος που προβλέπει τη δημιουργία μιας εταιρείας στην οποία θα μεταφερθούν «κόκκινα δάνεια» συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο σχέδιο έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Γενικής Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν και αναμένεται η έγκρισή του ενώ για το δεύτερο σχέδιο έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και ΤτΕ η σύσταση μιας κοινής ομάδας στελεχών προκειμένου να τρέξει μετά το καλοκαίρι η διαδικασία.