Quantcast

Το 3ο Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Ο μήνας Απρίλιος έχει καθιερωθεί πλέον διεθνώς ως ο μήνας προώθησης του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και το Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού πραγματοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το διεθνές  συνέδριό του την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 13:00 μ.μ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών (αίθουσα Ερμής).

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιά, με χορηγό την INTERAMERICAN.

Οι ομιλητές του συνεδρίου θα αναπτύξουν πρωτότυπα θέματα που σχετίζονται  άμεσα ή έμμεσα με το θέμα του  Χρηματοοικονομικού  Αλφαβητισμού σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας  που επηρεάζουν την ποιότητα και την ευημερία των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα,  θα παρουσιασθούν θέματα που άπτονται του χρηματοοικονομικού  αλφαβητισμού και:

  • της μείωσης του gender gap (κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών)
  • της ασφάλισης υγείας (ο κος Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican part of ACHMEA)
  • της υπερχρέωσης των νοικοκυριώνμε έμφαση στα κόκκινα δάνεια (κος Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας, Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ))
  • της ηλεκτρονικής τραπεζικής (κος Παναγιώτης Ανδρέου, Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου)
  • των κρυπτονομίσματων & της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (κος Γιώργος Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Adam Smith Business School)
  • των εφήβων (κος Ν. Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, κα Δρ. Τζώρα Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά και επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού)

Θα παρουσιαστούν δημόσια,  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα  αποτελέσματα πρωτότυπης πανελλαδικής έρευνας του Ινστιτούτου για τον Χρηματοοικονομικό Αναλφαβητισμό των εφήβων και οι σχετικοί εθνικοί δείκτες μέτρησης Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ανά νομό, σε ένα εντυπωσιακό δείγμα πάνω από 3000 μαθητές.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κος Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Καθηγητής Άγγελος Κόττιος.