Quantcast

Το νέο «πρόσωπο» του Αστέρα Βουλιαγμένης - Το 2021 θα ολοκληρωθεί η επένδυση

Με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των εργασιών πλήρους ανακαίνισης το 2021, άνοιξε πριν από λίγες ημέρες τις πόρτες του ο εμβληματικός Αστέρας Βουλιαγμένης με την επωνυμία Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με στόχο την ένταξη της Ελλάδας στον διεθνή χάρτη του τουρισμού υψηλών προδιαγραφών.

Η επαναλειτουργία του Αστέρα σηματοδοτεί την είσοδο της καναδικής Four Seasons Hotels and Resorts στην Ελλάδα, με το ανακαινισμένο τουριστικό συγκρότημα να είναι το μοναδικό που φέρει την υπογραφή της διεθνούς αλυσίδας στην περιοχή της Μεσογείου.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που το όραμά μας για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου προορισμού πολυτελείας παίρνει σάρκα και οστά. Η ανάπλαση του Αστέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την κορυφαία εταιρεία πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως και είμαστε βέβαιοι ότι και με την υπογραφή της Four Seasons θα προσδώσουμε μια νέα προοπτική για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα», τόνισε ο Στέλιος Κουτσιβίτης, διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.

Τα νέα ξενοδοχεία

Η πρώτη φάση της επένδυσης, που αναμένεται να ξεπεράσει στο σύνολό της τα 650 εκατ. ευρώ, ανήλθε στα 140 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των δύο ξενοδοχείων, του «Αρίων» και του «Ναυσικά». Το νέο συγκρότημα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και bungalows, κέντρο spa υψηλής αισθητικής, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου.

Επίσης, οι δύο μονάδες διαθέτουν, μεταξύ άλλων, υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις συνεδρίων και εκδηλώσεων, ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο για τις ανάγκες των πιο απαιτητικών επισκεπτών, αλλά και high end retail εμπορικά καταστήματα.

Μαρίνα και παραλία

Η δεύτερη φάση της επένδυσης προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση της παραλίας του συγκροτήματος -η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2020-, και της μαρίνας, καθώς και την ανάπτυξη του οικιστικού κομματιού.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, θα ανακαινιστεί η Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση της ταυτότητάς της, θέτοντας νέες προδιαγραφές ποιότητας, ενώ θα αναβαθμιστεί και η Astir Marina, καθιστώντας τη νέα μαρίνα εφάμιλλη σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών με μαρίνες-ορόσημα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Οσον αφορά τη μαρίνα, στην παρούσα φάση εκκρεμεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναμένεται να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, καθώς πρόκειται για την πρώτη αδειοδότηση μαρίνας, την οποία υλοποιεί ιδιώτης επενδυτής (σ.σ.: εκτιμάται ότι η αδειοδότησή της θα ολοκληρωθεί το α’ εξάμηνο του 2019).

Μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, θα ακολουθήσει η εκπόνηση του master plan της μαρίνας προκειμένου να ξεκινήσουν και οι εργασίες κατασκευής της. Σήμερα, η μαρίνα διαθέτει 100 θέσεις ελλιμενισμού, αριθμός ο οποίος ενδέχεται να μειωθεί, ενώ στόχος είναι οι εργασίες ανακαίνισης να ολοκληρωθούν μέχρι το 2021.

Οι 13 κατοικίες

Ο σχεδιασμός των επενδυτών περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη του προορισμού.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πωληθεί ένας μικρός αριθμός κατοικιών, με τον Στ. Κουτσιβίτη να επισημαίνει ότι πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία που εξελίσσεται και σε 1-2 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί. «Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και οι πωλήσεις των οικοπέδων θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα», ανέφερε, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση και το μικρό χρονικό διάστημα αδειοδότησής της θέτουν τη βάση για να πειστούν και άλλοι διεθνείς παίκτες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Πρόκειται για μία επένδυση fast track. Η Αθήνα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και στόχος μας είναι η αθηναϊκή Ριβιέρα να πρωταγωνιστήσει στη Μεσόγειο, κάτι στο οποίο συμβάλλει η παρουσία της Four Seasons», συμπλήρωσε.