Quantcast

Τσακαλώτος: Μπορεί να υπάρξει συναίνεση με ΝΔ για τα πλεονάσματα

Υπερβολικά υψηλοί οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλώνει στο CNBC ο ΥΠΟΙΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε την ΝΔ -αν ερχόταν στην εξουσία- σε μια επαναδιαπραγμάτευση. Δεν έχουμε σοβαρή απάντηση από την αντιπολίτευση που θα βρει τα λεφτά για το πρόγραμμά της.

Το θέμα της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα θέτει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο CNBC, τονίζοντας μάλιστα πως θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο συναίνεσης με τη Νέα Δημοκρατία. 

«Υπάρχει ομοφωνία σε όλο το πολιτικό φάσμα για το ζήτημα αυτό. Εχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για πολύ χρονικό διάστημα είναι υπερβολικά υψηλό, ιδιαίτερα για μια χώρα που έχασε το 27% του ΑΕΠ, δεν νομίζω πως αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να διαφωνήσουμε. Θα πρέπει να πάμε μαζί σε μια Ευρώπη που έχει πάρει το μάθημα από την άνοδο της ακροδεξιάς και των λαϊκιστικών δυνάμεων πως οι τόσο υψηλοί πρωτογενείς στόχοι απλώς τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια όχι μόνον στα κόμματα, αλλά και στην ίδια την πολιτική διαδικασία», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Περισσότερα στο Euro2day