Quantcast

Συνέδριο για το μέλλον των δασών θα ανοίξει αύριο στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Χόγκαν

Ο αρμόδιος για τη γεωργία Επίτροπος Φιλ Χόγκαν θα ανοίξει αύριο το πρωί στις 25 Απριλίου τις εργασίες συνεδρίου με τίτλο "τα δάση μας, το μέλλον μας", το οποίο αφορά τα δάση για το ρόλο τους στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι συζητήσεις θα εξετάσουν επίσης τη συμβολή του δασικού τομέα στην καινοτομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιο-οικονομία. Οι Επίτροποι Αρίας Κανιέτε και Νέβεν Μίμιτσα  θα προβούν επίσης σε τοποθετήσεις και θα συμμετάσχουν σε δύο συζητήσεις κατά τη διάρκεια της διήμερης διάσκεψης.

Η καταληκτική συνεδρίαση της Παρασκευής 26 Απριλίου θα επικεντρωθεί στην προστασία των δασών και στην προώθηση της αειφόρου διαχείρισης των δασών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τις εργασίες για την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών που προετοιμάζει σήμερα η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Κομισιόν τα δάση και άλλες δασικές εκτάσεις καλύπτουν περίπου το 40% της επικράτειας της ΕΕ και ο δασικός τομέας παρέχει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρεται στη Δήλωση του "Cork 2.0", τα δάση και ο δασικός τομέας μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην επίτευξη βιώσιμων λύσεων στις τρέχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις, όπως η μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, η προστασία της βιοποικιλότητας και η προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος. Κατά το κλείσιμο του συνεδρίου ο Επίτροπος Χόγκαν, συνοδευόμενος από παιδιά, θα φυτεύσει ένα δέντρο στο Parc du Cinquantenaire, κοντά στην πλατεία Σουμάν όπου εδρεύουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.