Quantcast

Tον κατάπιε φάλαινα αλλά κατόρθωσε να... βγει από το στόμα της

Ο 51χρονος Ράινερ Σκιμπφ, από την Νότια Αφρική, έγινε πρωταγωνιστής μιας περιπέτειας που παραπέμπει στην ιστορία του Προφήτη Ιωνά, έξω από το Elizabeth Harbor, ανατολικά του Κέιπ Τάουν. Ο Σιμπφ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον θάνατο, καθώς μπήκε στο εσωτερικό του στόματος φάλαινας.

Ο έμπειρος δύτης και η ομάδα του, που είχαν χωριστεί σε δύο υπο-ομάδες και κατέγραφαν ένα φυσικό γεγονός που συμβαίνει όταν πιγκουίνοι, φώκιες, δελφίνια, φάλαινες και καρχαρίες συγκεντρώνονται για να «πιάσουν» μεγάλες ποσότητες ψαριών.

Η ομάδα βρισκόταν περίπου 25 ναυτικά μίλια από την ακτή, όταν ξαφνικά ο Σκιμπφ βρέθηκε στο στόμα της φάλαινας, όπως αναφέρει το ant1news.gr.

φάλαινα  - κατάπιε - δύτη

 Όπως δήλωσε ο Σκιμπφ στο Barcroft TV προσπαθούσε να κινηματογραφήσει έναν καρχαρία που περνούσε από ένα δίχτυ, όταν ξαφνικά τα πάντα γύρω του σκοτείνιασαν και ένιωσε την μεγάλη φάλαινα να τον αρπάζει: «Ένιωσα την πίεση στο ισχίο μου, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για φόβο σε μια τέτοια περίπτωση – πρέπει να χρησιμοποιείς το ένστικτό σου».

Και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για ένα τέτοιο γεγονός – να καταλήξεις μέσα σε μια φάλαινα. Είναι μόνο το ένστικτο της επιβίωσης. Κρατούσα την αναπνοή μου επειδή σκέφτηκα ότι θα βουτούσε πιο βαθιά και θα με άφηνε σε μεγαλύτερο βάθος στον ωκεανό, ήταν μαύρο σκοτάδι εκεί μέσα».

φάλαινα  - κατάπιε - δύτη

Όσο ο έμπειρος δύτης, που υπήρξε δάσκαλος καταδύσεων για περισσότερα από 15 χρόνια, έκανε το “ταξίδι” του προς το εσωτερικό της φάλαινας, ο συνάδερφός του και φωτογράφος Χέινζ Τόπερτσερ, κρατούσε την κάμερα εστιασμένη στον Σκιμπφ.

Αργότερα περιέγραψε πως είδε τα δελφίνια να βγαίνουν από το νερό και ένα λευκό σύννεφο από την κορυφή της φάλαινας, την ώρα που κατάπινε τον συνάδερφό του.

Μόλις όμως η φάλαινα “έφτυσε” τον Σκιμπφ, ο 51χρονος κατάφερε να κολυμπήσει προς το σκάφος χωρίς να φέρει τραύματα.

φάλαινα  - κατάπιε - δύτη

Οι συγκεκριμένες φάλαινες φτάνουν σε μήκος τα 12 με 19 μέτρα και εντοπίζονται κυρίως στον Ατλαντικό, τον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ μπορούν να βουτήξουν μέχρι τα 300 μέτρα βάθος.