Quantcast

Αποστολάκης: Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση

Σαφές μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία πως θα λάβει συντριπτική απάντηση έστειλε απόψε το απόγευμα από τη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Παρακαλώ να δεχθείτε τη διαβεβαίωσή μου ότι ο εθνικός εναέριος χώρος, τα θαλάσσια σύνορα και τα χερσαία εδάφη προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες τον χρόνο από τις δυνατές, αξιόπιστες και με τεράστια αποτρεπτική ισχύ Ένοπλες Δυνάμεις της χώρα. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σταμάτη.

Παράλληλα ο κ. Αποστολάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και στις πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό μιλώντας για κρίσιμες στιγμές: «Έχουμε εδραία την πεποίθηση ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.  Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση» είπε.

Η ερώτηση του κ. Σταμάτη αφορούσε τη διέλευση πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τον αττικό ουρανό την ώρα παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον Ευάγγελο Αποστολάκη με τον “γαλάζιο” βουλευτή να ερωτά και για το κόστος αλλά και για το αν παραβιάστηκε ο στρατιωτικός κανονισμός τόσο από τις διελεύσεις όσο και από την παρουσία του κ. Καμμένου ως συγκυβερνήτη σε στρατιωτικό ελικόπτερο παρουσία του κ. Αποστολάκη την εποχή που ήταν ΑΓΕΕΘΑ.

Ιδιαιτέρως συγκινημένος καθώς επρόκειτο για την πρώτη του ομιλία στη Βουλή ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε ότι οι διελεύσεις ήταν ενταγμένες σε προγραμματισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ως εκ τούτου δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Οι τιμές αποδίδονταν και θα αποδίδονται στις Ένοπλες Δυνάμεις  με βάση τις μακροχρόνιες παραδόσεις τους. Η Ελλάδα έχει παράδοση και συμπεριφορά απόδοσης τιμών στους αποχωρούντες η οποία διαρκεί αιώνες. Δεν είναι τίποτα διαφορετικό. Στις παραδόσεις ΑΓΕΕΘΑ προβλέπεται διέλευση αεροσκαφών» είπε ο κ. Αποστολάκης.

Όσον αφορά την πτήση του κ. Καμμένου ως συγκυβερνήτη σε πολεμικό ελικόπτερο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος είναι πιλότος ελικοπτέρου, έχει τη δυνατότητα να πετάει με τέτοιου είδους ελικόπτερο άρα δεν τίθεται θέμα ασφαλείας και ανησυχίας.