Quantcast

Αυγενάκης: Υπεύθυνοι για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις συνέπειές της είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

«Μυρίζουν εκλογές και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν μία ηρωική έξοδο. Κάποιοι τα λένε έτσι και άλλοι τα λένε αλλιώς, αλλά στην πραγματικότητα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Οι υπεύθυνοι για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις συνέπειές της έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο κ. Ζάεφ μιλά για μειονότητα, "μακεδονική" γλώσσα και "Μακεδονία του Αιγαίου". Όλα αυτά είναι μερικές από τις αρνητικές συνέπειες, τις οποίες είχαμε προβλέψει και γι' αυτό είχαμε ταχθεί εναντίον της. Η θέση των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία, όπως τη διατύπωσε και ο κ. Σγουρίδης, συνοψίζεται στο "ναι μεν αλλά". Ναι μεν έδωσαν το πράσινο φως, αλλά βλέποντας τις επιπτώσεις έκαναν πίσω και λένε "ναι μεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν υπερψηφίζουμε τη συμφωνία", μη μπορώντας ούτε οι ίδιοι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οφείλουν να πάρουν τις ευθύνες τους και την ώρα που η συμφωνία αυτή θα έρθει στη Βουλή να μην την κυρώσουν, να μην την ψηφίσουν, να μην τη δεχθούν. Μπορούν να το κάνουν έστω και τώρα. Με τι χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να βγάλει την ευθύνη από πάνω του, δείχνοντας τον κ. Τσίπρα και λοιπούς, και λέγοντας πως αν ήταν αυτός ΥΠΕΞ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

«Γιατί τόσο και καιρό η κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει, δεν έχει ξεσηκωθεί, δεν έχει κάνει τίποτα απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ; Γιατί ο κ. Τσίπρας που παρεμπίπτοντος είναι και ΥΠΕΞ δεν έχει απαντήσει στον κ. Ζάεφ; Η ελληνική πλευρά οφείλει να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι διατεθειμένη να κάνει άλλες παραχωρήσεις. Η κυβέρνηση κακώς παραμένει παρατηρητής. Κακώς προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να διαχειριστεί ένα μείζον εθνικό ζήτημα. Κακώς σιωπά και κρύβεται. Έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός, αλλά και ως υπουργός Εξωτερικών» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ.