Quantcast

Βερναρδάκης στον realfm: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τριπλές εκλογές

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο τριπλών εκλογών απάντησε "Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Όταν έχουμε ημερομηνίες εκλογών, είναι λογικό κάποιος να σκέφτεται και τις εθνικές, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον σχεδιασμό για τριπλή κάλπη ή τετραπλή, αυτό που υπήρξε και έλαβε υπόψιν και ο υπουργός Εσωτερικών είναι ότι είχαμε εκκλήσεις να το πω έτσι ή υποδείξεις να προσεχθεί η συνταγματικότητα της διάταξης που παρέτεινε άνω της πενταετίας τη θητεία των αιρετών οργάνων της αυτοδιοίκησης. Εκεί θα μπορούσε να υπάρξει ένα πρόβλημα".

"Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στα κλασικά εργαλεία των δημοσκοπήσεων. Δεν τα υποτιμώ βέβαια. Δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα των εργαλείων αυτών, αλλά θεωρώ ότι έχουν ξεπεραστεί κατά κάποιον τρόπο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι αμερικανικές εκλογές. Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από κάποιες κοινοτοπίες, είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει μία δύσκολη συμφωνία, κατάφερε βέβαια από την άλλη μεριά να δημιουργήσει κάποια αντισώματα, κυρίως στα πολύ φτωχά στρώματα, τώρα όμως έχει έναν πολιτικό και οικονομικό σχεδιασμό με την έξοδο από τα προγράμματα επιτροπείας για να μπορέσει να ανακάμψει και να δημιουργήσει συνθήκες διαφορετικής αισιοδοξίας. Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν δουλέψουμε σωστά μπορούμε να έχουμε ένα άλλο αποτέλεσμα από αυτό που δείχνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις" τόνισε.

"Μπορεί να περάσει, η γνώμη μου και η γνώμη της κυβέρνησης είναι ότι η συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) πρέπει να ψηφιστεί από αυτή τη Βουλή, όσο πιο γρήγορα και να μην το αναβάλλουμε. Η πράξη ευθύνης είναι να γίνει μια συζήτηση γύρω από τα εθνικά συμφέροντα και τι ακριβώς αυτή η συμφωνία μπορεί να δίνει στη χώρα και στην οικονομία και στον διεθνή του ρόλο" ανέφερε.