Quantcast

Δανέλλης: Να συναντηθούν Τσίπρας - Γεννηματά - Θεοδωράκης με φόντο νέα πλειοψηφία στη Βουλή

Ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7  είπε ότι θα μπορούσε η προοδευτική αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές.

«Υπάρχει χρόνος» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ανάγκη μιας συνάντησης και συζήτησης των Αλέξη Τσίπρα της Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη. Στη συνέχεια ο κ. Δανέλλης πρόσθεσε πως «θα ήταν και μια δοκιμασία πραγματισμού και ρεαλισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο αναγνώρισε ότι η πρότασή του είναι ρομαντική. «Θα πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουμε και κόντρα στο ρεύμα» είπε ακόμα ενώ σημείωσε ότι «θα είναι για το καλό της πατρίδας να αφήσει και η αντιπολίτευση την υποκρισία» ώστε να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε πως υπάρχει δυνατότητα για νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Όμως το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την κύρωση της συμφωνίας. Αν η γειτονική χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθεώρηση, καταλαβαίνετε ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο και τερτίπι δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, οδηγούμαστε σε καταρράκωση του διεθνούς κύρους της χώρας και σε απόλυτη διεθνή απομόνωση. Θα πρέπει εμείς οι βουλευτές με το χέρι στην καρδιά και ακούγοντας τη συνείδησή μας να αποφασίσουμε. Είναι μείζον θέμα η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, θα προσπαθήσω να πείσω το κόμμα μου γι αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ηρακλείου.

Ωστόσο εκ διαμέτρου άλλη άποψη φαίνεται ότι έχει ο γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ επεσήμανε πως «έχουμε πει θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, αν θέλει όμως να εκβιάσει ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Τσίπρας, εμείς δεν θα υποκύψουμε σε αυτόν τον εκβιασμό» ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους.