Quantcast

Debate Παπαδημούλη - Βόζεμπεργκ στον realfm για τον προϋπολογισμό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

"Για ποια επιτυχία μιλάμε; Αυτό το υπερπλεόνασμα δεν έχει επιτευχθεί με από την άγρια φορολόγηση, από την μείωση του επενδυτικού πακέτου, από οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες και από τη μη έκδοση 100 χιλιάδων συντάξεων; Το λέω διότι ο προϋπολογισμός προβαίνει σε κάποιες παροχές. Είναι προεκλογικού χαρακτήρα" ανέφερε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

"Δεν είμαστε ασφαλώς στον παράδεισο γιατί έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας να κάνουμε για να επουλώσουμε τις πληγές που προκάλεσε η χρεοκοπία και το μνημόνιο στη χώρα μας, αλλά κανείς στον κόσμο πλην μιας εγχώριας καταστροφολογίας, δεν μιλάει για τέταρτο μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν μίλησε για παράδεισο, ούτε η κυβέρνηση" τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά τη λογική της παροχολογίας, του "Τσοβόλα δώστα όλα". Όσα θα περιλαμβάνει το σχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί θα στηρίζονται σε υπαρκτά χρήματα και σε υγιή δημόσια οικονομικά. Δεν πρόκειται να θέσουμε σε κίνδυνο το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα που πέτυχε ο ελληνικός λαός με τεράστιες θυσίες και περικοπές" συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Το αν εγώ υιοθετώ την έκφραση τέταρτο μνημόνιο, είναι τόσο σκληροί οι αριθμοί και τόσο αληθινή η εικόνα που παρουσιάζουν ώστε δεν χρειάζονται ταμπέλες να πω εγώ. Αυτό που θα πω ως ΝΔ είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται απομονωμένη, δεν μπορεί να βγει στις αγορές, το δε μαξιλάρι που πράγματι υπάρχει, τελειώνει το 2022" ανταπάντησε η κ. Βόζεμπεργκ.

"Τα θετικά μέτρα δεν τα ονομάζω παροχές γιατί είναι στοιχειώδεις ελαφρύνσεις για εκατομμύρια Έλληνες που υπέστησαν τεράστιες περικοπές" είπε ο κ. Παπαδημούλης.