Quantcast

Ειδικοί Φρουροί σε Παπακώστα: Αν πας μόνη στην «Μονμάρτη» θα γίνεις Μαρία Αντουανέτα – Τι απαντά η υφυπουργός

Να ανασκευάσει τη δήλωσή της περί Εξαρχείων - Μονμάρτρης ως ένδειξη σεβασμού προς πολίτες και αστυνομικούς καλούν με ανακοίνωσή τους οι Ειδικοί Φρουροί την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

“Με αφορμή δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίας Κατερίνας Παπακώστα, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α συναισθανόμενο τον ρόλο του, αλλά κυρίως την ανάγκη να εκφράσουμε την ανησυχία των συναδέλφων μας αστυνομικών, απέναντι σε κινδύνους που μπορεί να δημιουργούν ή να δημιουργήσουν στο μέλλον, αισθήματα άγνοιας κινδύνου ή επικίνδυνες αυταπάτες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μας, εκφράζουμε τα εξής:

Ο λόφος " Μονμάρτρη " των Εξαρχείων κατά την Υφυπουργό κυρία Παπακώστα, αποτελεί για τους αστυνομικούς και τους πολίτες, τον "Γολγοθά" του καθημερινού πολέμου με το ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία, αφού τους έχει παραχωρηθεί άσυλο και έδαφος που αποτελεί άβατο για το νόμο και τη δικαιοσύνη.

Οι εκατοντάδες τραυματίες και εγκαυματίες αστυνομικοί και πολίτες, οι τεράστιες καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στο άβατο και πέριξ του άβατου των Εξαρχείων, δεν προέκυψαν από πολιτισμικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις διανοουμένων, αλλά από ληστρικές επιθέσεις κακοποιών.

Θα συστήναμε σε κάθε αιθεροβάμονα πολιτικό ή πολίτη να επανέλθει στην Τάξη, ιδιαίτερα στην κυρία Υφυπουργό να μην επισκεφθεί την Μονμάρτρη των Αθηνών χωρίς να έχει πάρει μαζί της ολόκληρη την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης, διότι κινδυνεύει να τύχει της υποδοχής της Μαρίας Αντουανέτας ή των "μαγισσών του Σάλεμ" από τις μολότοφ της εμπροσθοφυλακής των Εξαρχείων.

Τέλος, ζητούμε η κυρία Υφυπουργός να πάρει πίσω ή να ανασκευάσει την προκλητική δήλωση της, σεβόμενη τους εκατοντάδες τραυματίες και θύματα πολίτες και αστυνομικούς, που φαίνεται να τους αγνοεί και να τους περιφρονεί με διαδήλωση της”.

Παπακώστα: Ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους

Σχολιάζοντας τις αναφορές στη Μαρία Αντουανέτα με αφορμή τη δήλωσή της για τα Εξάρχεια, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Όσοι θυμήθηκαν την Μαρία Αντουανέτα, ως τί μιλούν; Ως sans cullotes; Ανοιχτοί από παντού, δίχως αίσθηση της ευθύνης τους. Είναι δε και αφελείς. Στις άστοχες επιθέσεις τους εναρμονίζονται ακραίοι της Πειραιώς και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παλιούς εμβληματικούς τους, που τους έφυγε η σημαία στα Ίμια. Όσο για το Αντουανέτα, ας ρωτήσουν τον καθρέφτη τους...».

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κατερίνα Παπακώστα ερωτηθείσα για τα Εξάρχεια, μίλησε για «μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας», «κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες...».