Quantcast

Ελενα Κουντουρά για Πρέσπες: Διαφωνούσα από την αρχή με τους ΑΝΕΛ

«Το να είσαι υποψήφιος δεν είναι προϊόν συναλλαγής» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά μιλώντας στην Έλλη Στάη και την εκπομπή OPEN MIND.

Όπως σημείωσε «ο πρωθυπουργός αυτά τα τέσσερα χρόνια έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου».

Η Έλένα Κουντουρά απαντώντας στην κριτική και τα «πυρά» που δέχθηκε από πρώην συναδέλφους της στους ΑΝΕΛ -και όχι μόνο- τόσο για την υποψηφιότητα της στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επίμαχη τροπολογία ανέφερε ότι είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έριχνε βίαια την κυβέρνηση. «Επιλέγουν ένα τρόπο που δεν τους τιμα καν, οι κατασκευασμένες ειδήσεις δεν τιμούν αυτούς που τις κατασκευάζουν» όπως είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε θέμα πλειοψηφίας της κυβέρνησης καθώς από την πρώτη στιγμή το είχα ξεκαθαρίσει ότι αυτή την κυβέρνηση τη στηρίζω».
 
Σε ερώτηση για την σκληρή επίθεση που δέχθηκε από τον Πάνο Καμμένο δεν θέλησε να σχολιάσει χαρακτηρισμούς. Όπως είπε «η διαφωνία μου ήταν πολιτική και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα γνώριζε τις θέσεις μου και είχα διαφοροποιηθεί σε πολλά ζητήματα. Δεν θα επέτρεπα να έρθουν στην εξουσία αυτοί που πτώχευσαν την Ελλάδα».

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι δεν άλλαξε άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς παρέμεινε στην εθνική γραμμή του 2008.

Σχετικά με παλαιότερη δήλωσή της διευκρίνισε: «Είχα πει σε κομματική συγκέντρωση ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν τη Συμφωνία, να δούμε ποιος θα τη στηρίξει ενάντια στην εθνική γραμμή». Ωστόσο παραδέχτηκε ότι ήταν αναγκασμένη να σεβαστεί το κίνημα και την κυβερνητική συνοχή. «Ήταν λάθος μου, έπρεπε να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να διαφοροποιηθώ» όπως είπε και πρόσθεσε: «Όταν είδα το κείμενο διαχώρισα τη θέση μου και ήταν πέρυσι τον Ιούνιο. Όλοι το ήξεραν και δεν ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια για αυτό».

H Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε και στις φωτογραφίες με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Συναντάω όλους τους Ιεράρχες γιατί «χτίζουμε» τον θρησκευτικό τουρισμό, είπε η υπουργός Τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, συναντήθηκε και με τον Αμβρόσιο ενώ δεν θέλησε να χαρακτηρίσει τις ακραίες δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων ακόμη και σε βάρος του πρωθυπουργού.