Quantcast

Ένταση στη Βουλή για τις συντάξεις - Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ζήτησαν οι φορείς

Ένταση επικράτησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου είχαν κληθεί οι φορείς να εκφράσουν τις θέσεις τους για το νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίον χαρακτήρισαν «έκτρωμα» και «λαιμητόμο».

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μπράτης έκανε λόγο για εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων, που οδηγούν σε μειώσεις της τάξης του 40% στις συντάξεις των νέων συνταξιούχων.

Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλης της αντιασφαλιστικής –όπως είπε- νομοθεσίας, ζήτησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δημήτρης Κουμπούρης.

Στα σοβαρά προβλήματα που παραμένουν στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, τις καθυστερήσεις έκδοσης των νέων αποφάσεων και τις συντάξεις χηρείας, εστίασε ο γραμματέας Οικονομικού της ΓΣΕΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος. «Έρχεστε τώρα και αναιρείτε τον νόμο που εσείς ψηφίσατε», είπε προς την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, ζητώντας να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. «Να μας πείτε για τις περικοπές των συντάξεων που θα γίνουν αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ», είπε και πρόσθεσε πως δεν άκουσε τίποτα από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ γι’ αυτό το θέμα.

«Εξακόσιες χιλιάδες από τους παλαιούς συνταξιούχους θα πάρουν αύξηση. Αυτό δεν είναι θετικό;», διερωτήθηκε και στρεφόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης είπε πως αν είναι κατά των αυξήσεων να βγουν να το πουν «και να δούμε που θα κρύβεστε».