Quantcast

Φίλης: Ένα πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τον Πολάκη

«Ένα πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σύννομο δάνειο του Πολάκη», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Θέμα» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο κ. Πολάκης ο μόνος που έχει πάρει δάνειο, είδα στελέχη ΝΔ-ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει πολλαπλάσια δάνεια. Είναι ηθικό; Ποια ανηθικότητα διέπραξε; Το πήρε με πλάτες ότι είναι υπουργός; Δεν έδωσε εγγυήσεις; Δεν πρέπει να πάρει δάνειο κάποιος που έχει εγγυήσεις αποπληρωμής; Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε ανθρώπους που παίρνουν δάνειο;» διερωτήθηκε ο κ. Φίλης.

Αναφορικά με το αν ηχογραφήθηκε η συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον Γιάννη Στουρνάρα, είπε: «Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί. Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανένα, θα ερευνηθεί» . Ωστόσο, σημείωσε: «δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα».

Όσον αφορά, τέλος, την διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με τη συμμετοχή Μωραΐτη-Τόλκα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Φίλης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική ζωή του τόπου δεν συγκλίνει προς το κέντρο. Τα πρόσωπα έχουν τη μικρή ή μεγάλη ιστορία τους αλλά τα πρόσωπα αυτά δεν καθορίζουν την πολιτική των ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται σχέδιο αμφίπλευρης διεύρυνσης του προοδευτικού πόλου», τόνισε κλείνοντας.