Quantcast

Γεροβασίλη για Πανεπιστημιακό άσυλο: Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας - Μην δραματοποιείτε την κατάσταση

Σε πλήρη υπεράσπιση του ισχύοντος καθεστώτος περί πανεπιστημιακού ασύλου προέβη από τη Βουλή η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη καλώντας  την αντιπολίτευση να μη δραματοποιεί την κατάσταση.

Η κα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι με τον νόμο  του 2017 υπάρχει πεντακάθαρη διάταξη και δεν σημαίνει ότι το πλημμέλημα που γίνεται μέσα στο πανεπιστήμιο δεν διώκεται.

“Απλώς η αστυνομία δεν μπαίνει ελεύθερα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τον νόμο.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούμε και θα λειτουργήσουμε” είπε η κα Γεροβασίλη απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφης Χριστοφιλοπούλου.

Μάλιστα η Υπουργός  επεσήμανε ότι η κατάργηση του ασύλου δεν έλυσε τα προβλήματα. “Υπήρχαν καταλήψεις, καταστροφές και παραβατικότητα. Την περίοδο που δεν υπήρχε άσυλο σχηματίστηκαν πολλές δικογραφίες για ναρκωτικά. Δεν είναι το άσυλο που μας προκαλεί πρόβλημα. Η ΕΛΑΣ παρεμβαίνει πάντα όταν έχει την παραγγελία από τις πρυτανικές αρχές.

Η παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την κατασταλτική δράση της αστυνομίας.  Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε μεθοδικά τα προβλήματα αυτά. Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

Στόχος μας να διασφαλίσουμε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε ένα καθεστώς ασφάλειας και ελευθερίας διακίνησης ιδεών” είπε η κα Γεροβασίλη.

Από την πλευρά της η κα Χριστοφιλοπούλου ακούγοντας την Υπουργό να παραθέτει στοιχεία για αυξημένο αριθμό συλλήψεων γύρω από τα πανεπιστήμια υποστήριξε ότι είναι αυτονόητο από τη στιγμή που υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας.